Read Time:2 Minute, 47 Second

Populaire kamerplanten

Kamerplanten zijn altijd de natuurlijke manier om een kamer sfeervol aan te kleden en op te fleuren. Bij de tuincentra en bloemist zijn er talloze varianten verkrijgbaar. Maar wat zijn de populaire kamerplanten en welke voor- en nadelen hebben deze soorten. Een selectie van de meest populaire kamerplanten lees je in het onderstaande overzicht.

De Lepelplant (Spathiphyllum) is een grote plant die heel gemakkelijk te houden is zolang hij maar voldoende water krijgt. Hij bloeit door middel van witte bloemen, is sterk en kan ook op een donkere plaats staan. De volle zon vind deze plant tijdens de zomer niet prettig.

De Palmlelie, ook bekend als de Yucca, heeft juist weinig water nodig en kan zelfs weken zonder. De plant houdt van een lichte plaats in huis. Het is een van de bekendste populaire kamerplanten. Te veel water zal wortelrot en gele bladeren veroorzaken.

De prachtige Vlinderorchidee (Phalaenopsis) hoort tot de populaire kamerplanten. Oorspronkelijk groet de plant in de tropische Aziatische regenwouden en is rond het jaar 1700 naar Europa gekomen. Deze orchidee bestaat uit wel 50 varianten en is vrij gemakkelijk in een huiskamer te houden. De plant gedijd bij een temperatuur tussen de 16°C en 32°C. met een ideale dagtemperatuur van 20 tot 25°C. Hij houd van licht maar niet van directe zon. Vergeeld blad is een signaal dat de plant teveel zonlicht ontvangt. Regenwater heeft de goede zuurtegraad maar nooit direct in de hart van de plant gieten omdat dit rot en schimmel kan veroorzaken.

Steeds vaker treffen we de Olifantsoor (Alocasia) in de huiskamer aan. Deze plant behoort tot de populaire kamerplanten met een groot blad. De plant kan in huis wel tot twee meter hoog worden, echter in de regel wordt hij vanaf 50 cm verkocht. Het is een plant die zorg behoeft omdat hij altijd in lichtvochtige grond gedijd. Indien de onderste bladeren slap worden moeten deze op vier centimeter van de stam worden afgesneden waarmee ook de aangroei van nieuw blad wordt gestimuleerd.

De Vioolbladplant,(Ficus lyrata), is genoemd naar zijn viool vormige bladeren. Hij is ook bekend onder de naam tabaksplant. De bladeren zijn echter niet te roken en het is eigenlijk familie van de vijgenboom. De plant houd van zon, in de zomer is halfzon voldoende. Bij te weinig licht, met name in de winter, kunnen de bladeren uitvallen. In de lente zal dit herstellen.

De Medinilla behoort tot de populaire kamerplanten. Hij is geliefd door zijn prachtige bloemen die indien juist verzorgt tussen de 2 tot 5 maanden blijven bloeien. Door het gewicht van de bloemen behoeft de plant ondersteuning omdat hij anders kan omvallen. Na de bloei behoeft de plant een iets koudere plek. Als de oude bloemstelen worden verwijderd zal de plant hier nieuwe bladeren en bloemknoppen aanmaken. De plant kan witte uitslag vertonen als een soort poeder op het blad. Dit is onschuldig en zijn suikers die de plant zelf aanmaakt tijdens het groeien.

Het is bijna niet te bevatten over hoeveel populaire kamerplanten we tegenwoordig kunnen beschikken. Voor iedere smaak en kamer zijn er meerdere planten beschikbaar. Vraag voor de verzorging altijd advies aan de specialist zodat je kan bepalen of de plant geschikt is voor jou huishouden en jouw mogelijkheden om de plant optimaal te verzorgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nostalgische keukenkranen
Next post Landelijke lampen