Read Time:1 Minute, 54 Second

Het maken van een lichtplan

De verlichting is in huis een belangrijke factor voor het bepalen van de sfeer. Daarom is niet alleen de keuze van de soort lampen belangrijk, maar ook de plaats waar u de lampen gaat plaatsen. De eerste stap die u moet maken bij het bepalen van de juiste verlichting voor een woonkamer is het maken van een lichtplan. 

Voor een lichtplan maakt u eerst een plattegrond van de woonkamer. Teken daarin de meubelen die u in de woonkamer plaatst. U kunt daarop aangeven hoeveel lichtpunten u wilt hebben en wat het doel van de verlichting is.

De plaats van de lichtpunten

Het is belangrijk dat er altijd een aantal lichtpunten op de wand worden geplaatst. U moet proberen te voorkomen dat er veel draden in het zicht komen. Wanneer u zelf gaat bouwen is dat gemakkelijk. 

Dan kunt u vooraf bepalen waar u bijvoorbeeld de eethoek en salontafel plaatst. Dat kan echter niet in een bestaande woning. Dan zal u creatief om moeten gaan met de ruimte die u heeft. De algemene verlichting moet aanwezig zijn om de woonkamer gelijkmatig te verlichten.

De juiste verlichting

De soort lamp die u in een woonkamer gebruikt, is belangrijk voor het bepalen van de sfeer. Probeer lampen, als ze voor de sfeer gebruikt worden, met een Kelvin waarde van maximaal 2700K. Wanneer u een lamp gebruikt die een hogere waarde heeft, dan gaat u naar daglicht. 

Neemt u een lagere waarde, dan zal het uitgestraalde licht warmer en gezelliger aandoen. Zorg ook bij de gebruikte verlichting in een woonkamer dat hij te dimmen is. Dan kunt u zelf de hoeveelheid licht regelen.

Soorten lampen

In woningen worden tegenwoordig vaak dimbare spotjes gebruikt. Zo kunt u deze regelen dat ze niet te fel schijnen. Voor het gebruik bij de plafondlampen worden tegenwoordig veel verschillende materialen gebruikt. Ze worden van glas en andere doorzichtige materialen gemaakt. 

Ook de bamboe lamp ziet u vaak bij de inrichting van een woning. Het is principe eenvoudig om een bamboe lamp zelf te maken. Met het gebruik van de juiste lamp van bamboe zorgt u voor een gezellige en sfeervolle verlichting. Door de openingen bij de lamp van bamboe wordt het licht mooi verspreid waardoor het een echte eyecatcher is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
overkapping Previous post Houd hier rekening mee bij een overkapping
tuin Next post Zo geniet jij het hele jaar van je tuin