Read Time:2 Minute, 20 Second

Het kiezen en combineren van de juiste kleuren in je interieur kan best een uitdaging zijn. Het is niet voor niets dat veel mensen voor witte muren gaan. Om ervoor te zorgen dat de kleuren in je interieur een mooi geheel vormen, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel wordt het kiezen van de juiste kleuren een stuk makkelijker!

1. De juiste kleuren in je interieur: volg de 60/30/10 regel

Met de 60/30/10 regel zorg je voor de juiste balans in je interieur. 60 procent staat voor de dominante kleur, bijvoorbeeld wit of beige. 30 procent bestaat uit een secundaire kleur en de laatste 10 procent gebruik je om uit te pakken met een accentkleur. Wanneer je deze tip toepast, zitten de verhoudingen helemaal goed. 

2. Laat je gevoelens spreken

Nu is het tijd om de juiste kleuren voor je interieur te kiezen. Hierbij is het belangrijk dat je je gevoelens laat spreken. Welke gevoelens roepen sommige kleuren bij je op? De één voelt zich goed bij een groene woonkamer inrichting, terwijl de ander misschien niets met deze kleur heeft. Wanneer je graag rust in je interieur wilt, zijn aardetinten een goede keuze. Fellere kleuren stralen dan weer energie uit.

3. Zorg voor contrast in je interieur

Contrast in je interieur is altijd goed. Ga voor twee complementaire kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan. Twee mooie voorbeelden zijn blauw en goud in het interieur en blauw en roze in het interieur. En met een zwart wit interieur maak je pas echt indruk, durf jij het aan? Neem maar eens een kijkje en laat je inspireren door deze prachtige kleurencombinaties! 

4. Ga voor heldere kleuren

Heb je een kleine woonkamer? Met heldere kleuren laat je een ruimte groter lijken. Wanneer je de kleur van de muur ook terug laat komen in de vloer, vergroot je dit effect. Ga bijvoorbeeld voor een wit Scandinavisch interieur of kies voor een vloerkleed met hetzelfde kleuraccent. 

5. Combineer koel en warm

Een kleur heeft een koele of warme ondertoon. Koele kleuren zoals lichtblauw creëren meer afstand, terwijl warme kleuren zoals bordeaux meer sfeer en gezelligheid met zich meebrengen. Denk goed na over welk effect je wilt creëren met de kleuren in je interieur. Moet een ruimte groter lijken of wil je ze graag knusser inrichten? De keuze is aan jou!

Zo, dit zijn een paar handige tips voor het kiezen van de juiste kleuren in je interieur. Door deze tips op te volgen, ben je alvast goed op weg! Maar ook als het op interieur aankomt is het belangrijk om je hart te volgen en voor kleuren te kiezen waar je hart sneller van gaat slaan. Daar kan geen enkele tip tegenop!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoe werkt een kiepraam Previous post Hoe werkt een kiepraam?
Last van spinnen Next post Last van spinnen? 8 manieren om spinnen buiten te houden