Read Time:2 Minute, 52 Second

Tweekleurig interieur in zwart en wit steeds populairder


Mogelijk is het je al opgevallen in jouw direct omgeving: een zwart-wit interieur. Een zwart-wit inrichting van huizen is de afgelopen tijd namelijk een rage geworden in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor de eenvoudige, maar verrassende interieurkleuren zwart en wit. Waarom eigenlijk? Wat maakt een zwart-wit interieur zo bijzonder en welke mogelijkheden zijn er op dit gebied?

Waarom zijn zwart-wit interieurs zo gewild?

Binnenhuisarchitecten en interieurstilisten hebben al een tijdje gespot dat zwart en wit in combinatie steeds vaker in interieurs voorkomen. Ze vinden deze combinatie – hoewel die op het eerste gezicht saai lijkt – niet ongewoon. De keuze van een zwart-wit inrichting heeft volgen experts de volgende voordelen:

  • De elementaire kleuren zwart en wit kun je in een interieur perfect laten contrasteren. Zo kun je bepaalde meubels of kamerstukken, door te kiezen voor wit of zwart, er visueel uit laten springen of juist wat minder opvallend maken. Een witte stoel, bijvoorbeeld, springt mooi uit het interieur tegen een zwarte achterwand. 
  • Wit en zwart in de huiskamer zijn prima te combineren met houten meubels. Zo creëer je de nodige afwisseling.
  • Door wit en zwart te gebruiken, krijgt de woonkamer een echte stoere uitstraling en kun je op een eenvoudige manier ruimtelijkheid en diepte in het interieur aanbrengen.
  • Interieurstijlen in wit en zwart zijn feitelijk tijdloos. Zowel in modern woonkamer als in traditionele woningen wordt deze combinatie toegepast. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw woningstijl over een paar jaar ineens uit de mode is. 
  • Zowel witte interieurs als donkere interieur, of een combinatie van beiden, bieden talloze variatiemogelijkheden. Meer dan menig woningeigenaar denkt. Hieronder lees je enkele ideeën en tips ter inspiratie.
zwart-wit inrichting

Kies voor uiteenlopende glansgraden zwart en wit

Een stijlvol zwart-wit interieur creëer je door te kiezen voor uiteenlopende glansgraden zwarte en witte verf. Hierdoor kun je in jouw interieur nog beter accenten aanbrengen. Kies ervoor om enkele accessoires in huis te plaatsen die eruit springen, zoals opvallende bonten kussens, speciale lampen (deze kunnen ook rood of groen zijn) en/of mooie vazen van marmer of natuursteen. Het mooiste wordt deze combinatie als de wanden wit gemaakt worden en de meubels zwart of een zwarte teint hebben.

Ook een klassieke afwerking is mogelijk

Wil je graag een zwart-wit inrichting in klassieke stijl? Zorg er dan voor dat je kiest voor een vloer met donkere tegels, of tegels in een zwart-wit dambord-patroon. Ook een klassiek planken vloer is een mogelijkheid om een klassieke atmosfeer te creëren. Koop een barokke zitbank en leg een licht kleed op de vloer om een zwart-wit interieur helemaal compleet te maken. Verder kun je natuurlijk een aantal klassiek ontworpen bloemvazen in de kamer zetten en een strakke witte of zwarte haard. Deze combinatie zorgt voor een aangename woonkamer waar je je helemaal thuis voelt.

zwart-wit inrichting

Een strak en modern interieur met zwart en wit

Met zwart en wit combinaties kun je razendsnel en vrij eenvoudig een unieke strakke en moderne huisstijl ontwerpen. Kies voor een strakke leren bank in wit of zwart, verf de wanden afwisselend zwart en wit en vul het interieur op een slimme manier met moderne lampen, vazen, luxaflex, gordijnen en een brandhaard. Kies hierbij voor afwisselende tinten wit en zwart, zodat het interieur niet te eentonig wordt. Een echt moderne woonkamer maak je helemaal compleet door wat schilderijen of tekeningen met moderne taferelen of patronen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Laat daglicht toe voor een vrolijke en frisse sfeer in je interieur Previous post Laat daglicht toe voor een vrolijke en frisse sfeer in je interieur
een duurzame woning Next post Duurzamer wonen in 2019: drie tips die je hierbij kunnen helpen