Read Time:2 Minute, 18 Second

Niet iedereen heeft het geluk om een grote woonkamer te hebben, en eerlijk is eerlijk; het is ook niet altijd nodig. Een kleinere woonkamer kan net zo sfeervol en gezellig zijn als een grote, kale ruimte. En laten we ook niet vergeten dat de keuken tegenwoordig vaker als verzamelruimte ingezet wordt; dus de woonkamer is minder vaak nodig. Wel is het natuurlijk handig wanneer je genoeg ruimte kunt besparen in een kleinere ruimte. Zo houdt je meer ruimte over om te leven en genieten, en ziet de woonkamer er altijd gezellig en overzichtelijk uit. Met deze handige tips zorg jij er dan ook voor dat je zoveel mogelijk ruimte bespaart!

1. Gebruik de muren!

Hoewel een televisie op een tv-kastje vroeger de standaard was, kun je die tegenwoordig ook gewoon met een stevige muurbeugel van Vogel’s aan de muur hangen. Niet alleen ziet dit er super modern uit, het geeft je ook ineens veel meer ruimte. De ruimte onder de televisie kun je vervolgens weer gebruiken voor een mooie plant, een mand met fleece dekens of zelfs een leuk kastje met weer allerlei opbergruimte.

2. Houd een grote opruiming

Het kan vaak ontzettend makkelijk zijn om even een grote opruiming te houden en alle items die je niet meer in de woonkamer gebruikt (of die los rondslingeren) apart te leggen. Maak de ruimte zo leeg (en schoon) mogelijk. Zo heb je alle extra’s die teveel ruimte in beslag nemen direct in overzicht, en heb je de ruimte om naar oplossingen te zoeken. Het vinden van oplossingen is namelijk een stuk moeilijker wanneer je hele woonkamer vol met losse dingen ligt; en daarnaast is dat natuurlijk ook helemaal niet feng-shui!

3. Schaf hoge opbergkasten aan

Of je nu een of meerdere opbergkasten aanschaft, het geeft je alle mogelijkheden die je nodig hebt om spullen op te bergen. Zorg dat de kast hoog en diep genoeg is, en dat hij in de breedte niet al te veel ruimte in beslag neemt. Kies eventueel voor een half open en half gesloten opbergkast; hartstikke leuk om die extra accessoires in te zetten en op een unieke manier tentoon te stellen.

Extra tip: Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een geheel open opbergkast aan te schaffen. Deze kast geeft een ruimtelijk gevoel, en kan vervolgens gewoon gevuld worden met rieten manden die weer als gesloten opslag kunnen functioneren.

4. Gebruik de salontafel

Heb je een salontafel met lades? Dan is deze natuurlijk ideaal om als extra opbergruimte in te zetten. Heeft je salontafel geen lades? Ga dan op zoek naar creatieve oplossingen of een leuk DIY project om deze lades toch mogelijk te maken. Schuif er bijvoorbeeld rieten manden onder of andere opslag dozen om toch een gesloten opslag te creëren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
laminaat Previous post Laminaat; een vloer die bij elk type interieur goed past
chaise longue loungeset wicker Next post Wicker chaise longue loungesets: mooi, praktisch en duurzaam!