Read Time:3 Minute, 12 Second

De meeste spinnen leven buitenshuis maar af en toe kan het wel eens gebeuren dat je binnenshuis last van spinnen hebt. Zeker in het najaar zoeken spinnen graag een knus plekje in huis. Ben je bang voor spinnen of vind je het gewoon niet fijn om deze beestjes in huis te hebben? In dit artikel vind je acht manieren om spinnen buiten te houden. En het beste van al is: je hebt deze huis-, tuin- en keukenmiddelen gewoon in huis!

1. Manieren om spinnen buiten te houden: Pepermunt en eucalyptus

Spinnen houden niet van de geur van pepermunt en eucalyptus. Meng daarom bijvoorbeeld wat pepermuntolie met water, en spray het op openingen en plinten in huis. Heb je groene vingers? Een muntplantje op de vensterbank buiten kan ook helpen om spinnen buiten te houden.

2. Azijn tegen spinnen

Naast pepermunt en eucalyptus heeft ook azijn een afstotende werking op spinnen. Vul een sprayflesje voor de helft met water en de helft azijn. Spray dit vervolgens in hoekjes, kieren en gleuven om spinnen te bestrijden. Let wel op dat je azijn niet op een kwetsbare ondergrond sprayt want dit kan schade aanrichten.

3. Citrusvruchten

Het is duidelijk: geuren zullen de bovenhand nemen in dit artikel. Ben je geen fan van pepermunt en azijn? Weet dan dat spinnen net zo goed wegkruipen van citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen.

Pel de citrusvruchten en bewaar ze in een potje waar je nadien kokend water over giet. Laat dit een nachtje weken en plet ‘s ochtends de stukjes om nog meer citrusvocht te verkrijgen. Verwijder de overgebleven restjes met een zeef en giet het bekomen vocht in een sprayflesje. Even goed schudden en sprayen maar! De spinnen blijven weg én je woning ruikt lekker!

4. Kurkuma, kaneel en knoflook

Als je last van spinnen hebt, kan je ook kruiden gebruiken om spinnen te verjagen. Eén van de beste kruiden tegen spinnen is kurkuma. Maak een kleine pasta door twee eetlepels kurkuma te mengen met water. Plak een beetje pasta op katoenballetjes en leg ze opnieuw op plaatsen waar spinnen kunnen binnenkomen.

Een andere mogelijkheid is om op dezelfde plekjes een beetje kaneelpoeder te strooien. Dit is ook zo’n natuurlijk kruid waar spinnen niet van houden. Heb je geen kurkuma en kaneel in huis? Ook knoflook houdt spinnen op afstand. Dit is wellicht niet de fijnste geur voor jezelf, maar het is voor de goede zaak!

5. Schoonmaken is het halve werk

Spinnen houden van plekjes waar ze zich kunnen verstoppen. En de beste plekken zijn daar waar nooit iemand komt of schoonmaakt. Zorg er dus voor dat je alle stoffige hoekjes onder handen neemt om spinnen weg te houden. Ook stofwebben verwijder je best op tijd want deze kunnen eitjes bevatten.

6. Let op met licht

Tijdens donkere dagen durven we de buitenverlichting in de tuin of het terras wel wat langer laten branden. Dat doe je dus beter niet want spinnen houden niet zo van licht en gaan dan op zoek naar een donker plekje in huis.

7. Cedar

Nog een manier om spinnen buiten te houden is met cedar. Dit is één van de lekkerste geuren in het najaar, maar spinnen hebben er een hekel aan. Koop een flinke cedar geurkaars om een houtachtige geur in huis te verspreiden. Zo verjaag je spinnen én heb jij een lekkere herfstgeur in huis!

8. Neem een kat

Heb je geen zin in al deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes? En ben je een echte dierenvriend? Dan kan je altijd een kat nemen. De meeste katten zijn ideale spinnenvangers. Gemakkelijker kan haast niet!

Zo, dit zijn acht manieren om spinnen buiten te houden. Mochten bovenstaande tips niet helpen, dan kan je altijd een spinnenvanger kopen. Dit is een diervriendelijke manier om spinnen en andere insecten uit je huis te verwijderen. Wij wensen je alvast veel succes!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
interieur-kleur-kiezen Previous post Hoe kies je de juiste kleuren in je interieur?
tegel laminaat Next post Tegel laminaat