Read Time:3 Minute, 0 Second

Blauw en goud: het zijn twee kleuren die enorm populair zijn in het interieur. Meestal wordt voor één van deze kleuren gekozen, maar dat vinden wij eigenlijk een beetje zonde. Zowel blauw als goud vormen immers een prachtige toevoeging aan je woning. Als je beide kleuren mooi vindt, dan hoef je echt geen keuze te maken. Je kunt blauw en goud ook perfect met elkaar combineren! Je kunt deze kleuren op verschillende manieren verwerken in je muren, meubels en accessoires. In dit artikel geven we je graag inspiratie voor blauw en goud in het interieur. Kijk je mee?

1. Blauw en goud in het interieur: de muren

Als je beide kleuren op een opvallende manier wilt verwerken in je interieur, dan is het wellicht een leuk idee om de muren een make-over te geven met blauw en goud. Door het direct groots aan te pakken, creëer je een heel mooi contrast in je woning. Blauw en goud zijn twee kleuren die best wat van elkaar verschillen, maar die een prachtige kleurencombinatie vormen.

Je kunt bijvoorbeeld de muur blauw schilderen en er een gouden klok aan hangen, zoals op onderstaand voorbeeld. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: de muur goud schilderen en er een blauwe bank voor zetten. Het is maar net wat jij het mooiste vindt! Met blauw aan de muur wordt je interieur een tikkeltje warmer, met goud straalt het meer luxe uit. Wat ook ontzettend leuk is: de helft van de muur blauw schilderen en de andere helft goud. Of de ene muur blauw en de andere muur goud. Blauw en goud in het interieur, je kunt er allerlei kanten mee op!

2. Goud en blauw in het interieur: de meubels

Vind je een blauwe of goudkleurige muur toch iets te opvallend? Geen probleem! Je kunt ook goud en blauw in het interieur brengen door middel van meubels, bijvoorbeeld met een blauwe bank of stoel. Ook gouden bijzettafeltjes zien er mooi en luxueus uit. Kijk maar naar onderstaande afbeeldingen. Hoe mooi zien deze blauwe, fluwelen stoelen met gouden poten er wel niet uit? De gouden meubels en accessoires rondom de stoelen maken het plaatje helemaal compleet! Je kunt de blauwe of gouden meubels combineren met een kleurtje aan de muur, maar je kunt ook prima voor neutrale kleuren kiezen. 

3. Blauwe en gouden woonaccessoires

Als je het graag nog iets subtieler aanpakt, dan zijn blauwe en gouden woonaccessoires ideaal! Op de bank kan je alvast blauwe en gouden kussens neerleggen, maar je kunt nog meer doen. Een aantal voorbeelden zijn blauwe of gouden gordijnen, een hanglamp of staande lamp, vazen, bloempotten, een schilderij of vloerkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos!

4. Experimenteren met blauwe tinten

Goud is goud, maar het voordeel aan blauw is dat je perfect kunt experimenteren met verschillende tinten. Afhankelijk van de tint die je kiest, creëer je een ander effect in je interieur. In de voorbeelden hierboven zie je vooral diepblauw voorbijkomen, maar je kunt natuurlijk ook voor een lichtblauwe tint kiezen. Met bijvoorbeeld een lichtblauwe bank zorg je nog altijd voor een contrast, maar kies je voor een lichtere look. Door te spelen met verschillende tinten, kom je uit bij jouw perfecte combinatie. Een combinatie die helemaal past bij jouw woning en stijl!

Je leest het, met blauw en goud in het interieur kan je nog allerlei kanten op. Ga je voor een blauwe of goudkleurige muur? Een blauwe bank of gouden bijzettafel? Of hou je het liever subtiel met mooie woonaccessoires? De keuze is helemaal aan jou. Eén ding is zeker: met blauw en goud creëer je een uniek én prachtig interieur!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sausklaar stucen: wat is het en hoe werkt het?
waar moet ik op letten bij het kiezen van een airconditioning Next post Airco kopen of airco kiezen? Met deze tips helpen wij je bij het kiezen van een airconditioning