Read Time:4 Minute, 34 Second

Groen, de kleur van 2020.

Groen. Het is dé kleur die steeds populairder wordt als het gaat om het interieur in de woonkamer. Het is een kleur die we veel terug vinden in de natuur en daardoor rustgevend en stress verminderend. Daarom zien we groen ook steeds vaker in de slaapkamer. Groen zorgt ervoor dat je woonkamer gaat stralen, en maakt het gemakkelijk dat je buiten naar binnen kunt halen. Een groene woonkamer inrichting begint steeds meer in trek te raken, en is dus iets wat we de laatste tijd vaker terug zien. Hoe kun je deze kleur op de juiste manier toevoegen je woonkamer? Je leest er alles over in dit artikel!

Hoe voeg ik groen toe aan mijn interieur?

Het ligt er maar net aan waar je van houdt. Droom je van een woonkamer dat lijkt op een plek in de natuur? Dan hoef je niet bescheiden te zijn met het toevoegen van veel groen aan het interieur. Vind je teveel groen niet meer mooi? Kies dan voor een minder drastische verandering, en voeg verschillende meubels en accessoires toe om die groene vibe te verkrijgen. Ook kan het zijn dat je op zich al tevreden bent met de inrichting die je nu in de woonkamer hebt, maar daar wat meer groene highlights aan toe wilt voegen. Een woonkamer inrichting met groene accenten kan net datgene zijn wat je nog nodig had om van de woonkamer jouw perfecte plek te maken om tot rust te komen. We bekijken de verschillende manieren hoe je groen terug kunt laten komen in de woonkamer, en zo het interieur extra karakter en frisheid te geven.

Groene woonkamer inrichting

Als je hunkert naar meer groen om je heen dan is het vermeerderen van deze mooie kleur in je woonkamer een goed idee. Niet alleen groene meubels in de woonkamer maar ook een groene accentmuur in de woonkamer kan heel mooi staan.

Het is hierbij belangrijk om verschillende soorten groen te gebruiken, net als in de natuur. Als je bijvoorbeeld naar een bos gaat, zie je verschillende soorten groen, en deze afwisselende kleuraccenten zorgen samen voor een prachtig geheel. Wat we vaak zien bij een groene woonkamer inrichting is dat de kleur wordt afgewisseld met andere kleuren die erbij passen. Natuurlijke kleuren zoals bruin en beige gaan erg goed met groen, maar ook kleuren als goud, blauw, en zelfs geel of paarse details kunnen heel mooi staan in combinatie met een groene accentmuur in de woonkamer. Zorg voor gouden details om het een luxe uitstraling te geven, of blauwe accenten om het op te frissen. Belangrijk is om van te voren de kleuren uit te kiezen die je graag wilt zien in het interieur van je groene woonkamer, zodat je daar het geheel op aan kunt passen.

Woonkamer met groene meubels

Als je de hele muur groen verven te veel vindt van het goede, dan kun je ervoor kiezen om groene meubels te plaatsen in je woonkamer. Een mooie donkergroene fauteuil of misschien kies je voor een felgroene bank? Ook meubels zoals kastjes en tafeltjes kunnen in een mooie kleur groen geschilderd worden dat past bij jouw interieur, en daardoor net datgene toevoegen wat de woonkamer nog nodig had. Groene meubels in de woonkamer zorgen voor dat frisse gevoel van de natuur, maar is toch een minder drastische keuze dan de groene accentmuur. Een woonkamer met groene meubels heeft vaak een luxe ambiance, maar ook straalt het rust uit en harmonie.

Woonkamer inrichting met groene accenten

Als je teveel groen een klap in je gezicht vindt, dan past het waarschijnlijk beter bij je om enkel groene accenten toe te voegen aan je interieur. Een woonkamer inrichting met groene accenten zorgt voor een subtiele opfrisser, iets waar je vrolijk van wordt. Het is vaak de finishing touch die de woonkamer nog nodig had. Groene accenten kan toevoegen op verschillende manieren. Natuurlijk zijn planten een hele goede optie. Planten zorgen voor frisheid en een gevoel van optimisme. Je kunt kiezen voor verschillende soorten planten met verschillende kleuren groen. Wissel hangplanten af met staande planten. Zorg ervoor dat je op verschillende plekken in de woonkamer wat groene accenten plaatst, zodat dit samen met de rest van het interieur een mooi geheel vormt. Je kunt kiezen voor grote planten zoals palmen om lege plekken in de ruimte op te vullen, of kleine plantjes om meubels te voorzien van dat kleine beetje frisheid wat het nog miste. Ook kun je andere groene accessoires toevoegen aan je interieur zoals groene kussens, plaids, vazen, kandelaars etc.. Het zijn kleine accessoires die makkelijk te vervangen zijn, mocht je het zat raken, en zorgen toch voor die groene nuance waar veel mensen naar op zoek zijn. Door op deze manier groene accenten te verwerken in je woonkamerinrichting zorg je ervoor dat het groen niet centraal staat, maar wel opvalt en balans brengt in het interieur.

Hoe wil jij groen terug zijn in het interieur van je woonkamer?

Ga je voor honderd procent, en kies je voor een groene woonkamer inrichting met verschillende kleuren groen, en misschien wel een groene accentmuur in de woonkamer? Of houd je het liever simpel, en kies je voor een woonkamer inrichting met groene accenten? Door verschillende foto’s te bekijken van woonkamers met een groen interieur of een woonkamer met groene meubels kom je te weten waar je precies naar op zoek bent, en is het makkelijker om een stijl aan te houden, en dat natuurlijk te bewerkstelligen op jouw eigen creatieve manier.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
dakbeveiliging Previous post Dakbeveiliging tijdens het verbouwen: belang & soorten
home spa Next post Vinden van de juiste spa voor thuis