Read Time:3 Minute, 15 Second

De landelijke trend is al langere tijd erg populair in menig woonkamer. De landelijke slaapkamer wordt eigenlijk nog meer toegepast, maar daar wordt in online en ofline woonmagazines vaak minder aandacht aan besteed. Voor veel mensen is het inrichten van de woning in landelijke stijl een reactie op het drukke hectische dagelijkse leven. Met de landelijke inrichting creeeren ze een plekje waar ze heerlijk tot rust kunnen komen. De kenmerken van het landelijk wonen zijn onder andere de gezelligheid, het comfort en vaak is er in een landelijk interieur veel licht. Een landelijke slaapkamer zal ook met deze kenmerken worden ingericht, dat is voor een slaapkamer ideaal. Zeker voor mensen die met landelijk wonen een plek zoeken waarbij ze tot rust kunnen komen en geheel kunnen ontspannen, is de landelijke slaapkamer inrichting een must. Op welke plek in je huis kun je er het beste voor zorgen dat je je compleet kunt ontspannen en op je gemak kunt voelen? De slaapkamer natuurlijk!

Tips landelijke slaapkamer inrichten

Hieronder hebben we enkele tips beschreven voor het inrichten van een landelijke slaapkamer.

De muren

Als je de slaapkamer helemaal opnieuw gaat inrichten, is het logisch om met de muren te beginnen. De landelijke kamer moet een plek zijn waar je tot rust kunt komen, waardoor je de muren het beste in dezelfde effen kleuren kunt schilderen. Vaak wordt hiervoor wit, beige of zandtinten gebruikt. Af en toe worden er ook nog wel eens andere kleuren gebruikt zoals donker rood, groen of blauw.

landelijke slaapkamer

De vloer

Bij een landelijke slaapkamer staat een hardhouten of stenen vloer het beste. Dit is echter niet voor iedereen een mogelijkheid omdat voor beide opties flink in de buidel moet worden getast. Een laminaatvloer of tapijt kan ook prima in een landelijke slaapkamer worden toegepast.

Het bed

landelijk bed

Bij een bed is het natuurlijk van groot belang dat het comfortabel is. Bij landelijke bedden denk je al snel aan oude houten of stalen bedden. Het idee dat je bij deze bedden krijgt is misschien niet direct comfortabel. Maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een mooi en comfortabel bed in de landelijke slaapkamer te krijgen. Een bed met een sierlijk stalen frame of een houten bed met een mooi bewerkt hoofd- en voetbord staat erg mooi in de landelijke slaapkamer. Is de bodem niet ideaal, dan kun je deze altijd vervangen voor een andere. Let er in ieder geval op dat het matras van goede kwaliteit is, want dat is wel de belangrijkste factor voor een goede nachtrust.

Natuurlijk zijn ook de lakens erg bepalend voor het interieur omdat deze een relatief groot deel van het zicht in de slaapkamer op zich nemen. Het beste kan er gekozen worden voor een lichte kleur zonder al te drukke motieven.

Meubels

Bij het kiezen van meubels voor de landelijke slaapkamer is het belangrijk om rekening te houden met de rest van het interieur. Heb je een donker houten bed, dan is het mooi om een geheel te vormen met meubels in dezelfde kleur. Daarentegen zijn witte of whitewash meubels ook erg mooi in een landelijke slaapkamer.

Slaapkamer accessoires

Er zijn ontzettend veel slaapkamer accessoires die goed bij de landelijke slaapkamer passen. Ook dit is afhankelijk van de stijl van de rest van de inrichting. Donker houten meubels kunnen goed aangevuld worden met fotolijstjes in een donker houten lijst. Een simpele vaas of kruik met bloemen of zelfs enkele sierlijke takken staan ook erg mooi! Natuurlijk zijn kaarsen in verschillende kleuren ook een welkome aanvulling op het landelijke interieur in de slaapkamer. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een gehaakte of gebreide sprei op het bed.

landelijke slaapkamer inrichting

De verlichting

Omdat landelijk wonen om comfort en gezelligheid gaat, is het ook belangrijk dat de kamer sfeerlijk verlicht is. Felle tl lampen zijn erg in strijd met de gezelligheid van landelijk wonen. Men kan beter simpele lampen gebruiken, waarbij mogelijkheden zijn om het licht te dimmen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Boomhutbedden
Next post Feng Shui in je slaapkamer