Read Time:3 Minute, 12 Second

Steeds meer mensen realiseren zich dat de slaapkamer een erg belangrijke ruimte van de woning is. De slaapkamer is jouw eigen plekje in huis, waar ook niet veel mensen komen. Jouw eigen privé plek, war je tot rust komt en waar je heerlijk kunt ontspannen. In deze drukke hectische tijden zijn veel mensen alsmaar druk met werken, hun sociaal leven en hobby’s en sporten. Ook online zijn er allerlei ontwikkelingen die je dagelijks wilt bijhouden, waardoor je vele dagen hebt, waar je eigenlijk gewoon tijd te kort komt. De slaapkamer is juist dat plekje waar je je eens helemaal van de buitenwereld kunt afsluiten en lekker kunt relaxen. Om de slaapkamer dan ook daadwerkelijk als een soort toevluchtsoord te zien, waar je je heerlijk kunt ontspannen is het belangrijk om het zo in te richten dat je ook daadwerkelijk tot rust kunt komen. En dat kun je creeeren met Feng Shui in je slaapkamer.

feng shui slaapkamer

Waarom Feng Shui in mijn slaapkamer?

Je hebt vast wel eens van Feng Shui gehoord. Feng Shui is filosofie die meer dan 3000 jaar oud is. Waarbij men leert hoe de omgeving van invloed kan zijn op het geluk. Letterlijk vertaald betekend Feng Shui ‘wind en water’. Bij Feng Shui wordt er gekeken naar hoe vormgeving en inrichting een bepaalde invloed op het welzijn en geluk van de mens hebben. Ook wordt er bij Feng Shui geprobeerd om negatieve inlvoeden in positieve te veranderen. Feng Shui is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreeerde vormen. Met Feng Shui in je slaapkamer, maar ook in andere vertrekken wordt het doel nagestreefd om de leefomgeving harmonie en evenwicht te brengen.

Zorg voor orde en structuur

Wil je Feng Shui in je slaapkamer nastreven? Zorg er dan voor dat je slaapkamer altijd helemaal netjes en opgeruimd is. Door het interieur goed op te ruimen, kun je er voor zorgen dat stoorfactoren in het interieur worden weggehaald, waardoor je een beter gevoel krijgt. Wanneer het een bende is in je woning, zul je ook snel een chaos in je hoofd creeeren, waardoor je nooit lekker tot rust kunt komen.

feng shui

Rustgevende kleuren

Als je rust in je slaapkamer wilt creeeren dan zul je gebruik moeten maken van rustgevende kleuren. Felle uitspringende kleuren zullen voor onrust zorgen. Rustgevende kleuren zijn bijvoorbeeld wit, lichtroze, geel en lavendel. Als je ervoor zorgt dat de muren in een rustgevende kleur worden geverfd, kun je op de muren wel een kleurrijk schilderij of foto hangen. Dit kan juist weer voor positiviteit zorgen in de ochtend.

Natuurlijke materialen

Bij een Feng Shui inrichting wordt er zo veel mogelijk van natuurlijke materialen gebruik gemaakt. Natuurlijke materialen zorgen voor een betere engergiestroom. Kijk naar houten meubels en stoffen gordijnen en lakens en probeer synthtetische materialen zo veel mogelijk te voorkomen.

feng shui in je slaapkamer

Het bed in je Feng Shui slaapkamer

Het belangrijkste meubel in je slaapkamer is toch wel je bed. Het is de plek waar je het meeste tijd door brengt en waar je lichaam en geest rusten en weer nieuwe energie opdoen. Ook hier is het belangrijk om te kijken naar natuurlijke materialen. Probeer zo veel mogelijk synthetische materialen te voorkomen en zorg er in ieder geval voor dat je gebruik maakt van lakens van natuurlijke materialen. Bij Feng Shui in je slaapkamer is het belangrijk dat je de deur vanuit het bed kan zien. Indien dit onmogelijk is, is het zelfs met speigels nog op te lossen. Het bed mag ook niet tegenover de deur staan, want dat kan zorgen voor negatieve energie. De nachtrust kan ook verstoord worden als er iets boven je bed hangt. Heb je een tweepersoonsbed, zorg dan dat er aan elke kant van het bed een nachtkastje staat en niet slechts aan een kant. Dit kan de harmonie verstoren. Ben jij klaar voor een heerlijke ontspannen gevoel met Feng Shui in je slaapkamer?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een landelijke slaapkamer inrichten
Next post Herfsttrend – Etno chic