Read Time:3 Minute, 3 Second

Ben je een liefhebber van het landelijk wonen, maar weet je niet goed hoe je dit in je eigen interieur gaat implementeren? In dit artikel hebben we verschillende tips, waarmee je makkelijk zelf je eigen woning in een styling landelijk interieur kan omtoveren.

De meubelslandelijk

Bij een landelijk interieur horen landelijke of brocante meubels. Een stoere salontafel van oud hout met grove poten of een willen plaid over de bank of relaxfauteuil zijn de eerste stap richting een landelijk interieur.

De muren

Veel oudere huizen werden van oudsher van donkere muren voorzien. Vaak in de kleur van de stenen zelf. Wil je graag wat meer kleur in huis, probeer dan eens warme zachte muurkleur. Dit brengt direct een erg warm en sfeervol effect met zich mee. Hou je toch wel van die donkere grijze of bruine muur, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een themawand te gebruiken. Waarbij je slechts 1 muur van de zogenaamde themakleur voorziet en de andere muren van wit, gebroken wit of creme.

Rust in huis

Bij het inrichten van de woning met zowel verf als meubels als woonaccessoires is het belangrijk om de kleuren goed op elkaar af te stemmen. Als het gehele interieur één geheel vormt, geeft dat meer rust.

Natuurlijke woonaccessoires

Bij landelijk wonen horen woonaccessoires van natuurlijke materialen. Sommige materialen kun je zelf ook erg mooi aanvullen met materialen regelrecht uit de natuur. Mooie vazen, schalen en potten staan erg mooi in een landelijk interieur wanneer deze worden aangevuld met natuurlijke takken, gedroogde bloemen of mos.

Ruige structuur op de muren

Er zijn allerlei manieren om een mooie ruige structuur op de muur te krijgen. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze ruige structuur krijg je juist als je geen ervaring met schilderen hebt. Met een spatel, verfbak, water en de juiste verf kom je al een heel eind. Voor het maken van deze ruige muren hoef je juist geen perfectie na te streven, het ruige onafgewerkte geeft juist een authentiek look en een stoere sfeer.

Badkamertegelsoude deuren

Er zijn zelfs mogelijkheden om de badkamer van een landelijk interieur te voorzien. Dit begint al met de muren. De meeste badkamers hebben strakke gladde badkamer tegels, dit past eigenlijk niet echt bij een landelijke badkamer. Deze tegels kun je met speciale verf bewerken zoat de tegels een stoere matte landelijke look krijgen. Hiervoor zul je de tegels eerst moeten ontvetten, daarna kun je de tegels van een laag Pure & Original Omniprim voorzien. Dit moet 2 hele dagen drogen, gevolgd door 1 of 2 lagen Fresco. Om de verflaag te beschermen kan dit nog met de speciale Dead Flat Eco Sealer afgewerkt worden wat resulteert in een prachtige badkamermuur!

Oude potten en kruiken

Erg populair in menig landelijk interieur zijn authentieke potten, vazen en kruiken. Deze worden als eyecatchers gebruikt op bijzettafels en zelfs als lamp. Deze oude potten en kruiken zijn vaak vervaardigd van ruwe materialen en hebben daardoor een stoer uiterlijk.

Oude deuren

Het gebruik van oude deuren of luiken geven ook een prachtig gezicht in een stijlvolle landelijke woonkamer.

Voel je thuis in je landelijk interieur

landelijk interieur

Het belangrijkste van een landelijk interieur is dat je een plekje creeert waar je jezelf thuisvoelt en waar je de sfeer van warmte en gezelligheid proeft. Wanneer voel je je thuis? Als je lekker fijne meubels hebt, waar je lekker in kan zitten of zelfs liggen. Een plek waar je lekker warm voelt met een zacht voetstrelend vloerkleed, lekkere kussens op de banken en stoelen. Ook een persoonlijke touch zoals mooie foto’s of een bijzonder meubelstuk uit de familie kunnen er voor zorgen dat jij je lekker voelt in je landelijke interieur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verwarmde badkamerspiegel
Next post Wat heb ik aan een Quooker?