Read Time:2 Minute, 48 Second

Wat heb ik aan een Quooker? Dat is wat veel mensen zich afvragen wanneer zij een nieuwe keuken kopen. Een Quooker is een kraan die direct kokend water kan leveren. De kraan waar het water uit komt staat op het aanrecht en het reservoir met kokend water staat in het kastje onder de wastafel. De Quooker is een Nederlandse uitvinding welke in Nederland in één op de vijf keukens wordt geplaatst. De Quooker is wereldwijd zijn plaats in elke keuken aan het veroveren. Voor theedrinkers is de Quooker een ideale oplossing omdat men direct kokend water kan schenken voor de thee.  Maar dan nog is de vraag wat heb ik aan een Quooker nog niet beantwoord.

Wat kun je allemaal met een Quooker?wat heb ik aan een Quooker

Dat je met een Quooker een uitstekend kopje thee kan zetten is waarschijnlijk voor iedereen al wel duidelijk. Daarnaast is de Quooker in allerlei situaties toe te passen. Denk  bijvoorbeeld aan het afspoelen of voorweken van de vuile vaat, het blancheren van groenten, het pellen van tomaten, het snel aan de kook brengen van aardappelen, groenten, rijst of pasta, het sterileseren van babyflesjes, het maken van een lekker bakje cup-a-soup, het maken van sausjes of het zetten van koffie met een cafetiere.

Doordat de temperatuur constant boven de 100 Graden is, kan de Quooker uitstekend gebruikt worden voor het ontvetten van pannen en bijvoorbeeld ook voor het verwijderen van kaarsvet.

Verschillende soorten Quookers

Er zijn verschillende soorten en modellen Quookers. Waar het grote verschil qua functionaliteiten in zit is dat de normale Quooker een aparte kraan heeft voor kokend water en een andere bijpassende mengraan heeft en de nieuwe Quooker Fusion de beide mogelijkheden in slechts één krana heeft zitten. Beide Quookers zijn veilig in gebruik en zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kraanmodellen met drie verschillende finishes.

De veiligheid van een Quooker kraan

Veel mensen twijfelen aan de veiligheid van een Quooker kraan omdat er kokend water uit de Quooker komt. Zeker gezinnen met kinderen vinden de Quooker vaak wat eng. Dat is helemaal nergens voor nodig omdat een Quooker over een druk-draai bedieningsknop beschikt. Ook de kranen zelf zijn voorzien van een dubbelwandige uitloop welke dus niet heet worden. De waterstraal die uit de Quooker komt, is niet massief, waardoor je je hand tijdig kunt terug trekken en een minimale kans op verbranding hebt.

Energieverbruik van de Quooker

Buiten de veiligheid en de functies zijn er ook veel mensen die twijfelen aan de zuinigheid van een Quooker. De kraan heeft in zijn reservoir namelijk altijd kokend water beschikbaar wat volgens veel mensen veel energie zou kosten. De Quooker is echter voorzien van een geoctrooieerde hoogvacuumisolatie systeem, wardooor de Quooker in standby functie slechts 5 cent per dag aan energie verbruikt. Het voordeel van de Quooker is ook dat je met een Quooker altijd precies de juiste hoeveelheid kokend water tapt en niet per ongeluk een hele kan water kookt voor slechts 1 kopje thee. Wanneer je de Quooker Fusion aanschaft kun je pas helemaal besparen, omdat je hierdoor kunt afrekenen met verspilling van water en energie doordat het water een lange weg moet afleggen door de warmwaterleiding naar de keuken.

Hopelijk hebben we met dit artikel de vraag; wat heb ik aan een Quooker kunnen beantwoorden. Heb je op- of aanmerkingen omtrent de Quooker dan kun je via onderstaand formulier je opmerking achterlaten.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Een landelijk interieur in enkele stappen
Next post Nieuw bed kopen tips