Read Time:2 Minute, 51 Second

Ben je van plan een nieuwe badkamer aan te leggen of simpelweg een nieuwe spiegel voor in de badkamer te kopen. Dan zal de verwarmde badkamerspiegel vast wel eens op je pad zijn gekomen. Veel mensen vragen zich af of deze badkamer accessoire gewoon een gekke gadet is, of dat hij wel degelijk nuttig is?

De verwarmde badkamerspiegel heeft wel degelijk nut. Doordat de spiegel verwarmd wordt is er geen condensvorming meer op de spiegel. Wanneer je bijvoorbeeld gaat douchen onder een warme douche terwijl de spiegel stukken koeler is, ontstaat er condens. Ben je klaar met douchen, dan kun je vaak gedurende enkele tijd jezelf niet meer in de spiegel zien. Wanneer je de spiegel met een handdoek of iets probeert droog te vegen, zie je jezelf slechts even en ontstaan er allerlei vormen en strepen op de spiegel. Met een verwarmde badkamerspiegel kan dat allemaal verholpen worden. Een verwarmde badkamerspiegel zal nooit beslaan en is hierdoor altijd bruikbaar en schoner.

De verwarmde badkamerspiegelverwarmde badkamerspiegel

De verwarmde badkamerspiegel is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Zo zijn er spiegels zonder lijst of met lijsten die van verwarmingselementen voorzien kunnen worden. Koop je een nieuwe badkamer en heb je een bepaalde spiegel op het oog, dan kun je altijd aangeven dat je van deze spiegel een verwarmde badkamerspiegel wilt maken. Je kunt deze zelf monteren of laten monteren, hieronder enkele tips als je zelf een verwarmde badkamerspiegel gaat monteren.

Tips voor verwarmde badkamerspiegels

  • Ga je een verwamde badkamerspiegel nemen, zorg er dan voor dat deze op de hoofschakelaar van de badkamerverlichting wordt aangesloten. Wanneer je de badkamer ingaat en je de verlichting aanzet, zal de badkamerspiegel verwarming ook meteen aanspringen. Maar wanneer je de badkamer verlaat gaat deze ook vanzelf uit, waardoor het onmogelijk wordt om te vergeten deze uit te zetten. Op deze manier bespaar je indirect op stroom.
  • Badkamerspiegel verwarming is makkelijk aan te brengen, dit is ook mogelijk op de achterkant van je huidige badkamerspiegel
  • Probeer bij het uitkiezen van de badkamerspiegel verwarming meteen de goede maten door te geven, want je kunt absoluut niet in de folie knippen.

Aanbrengen van de spiegel verwarming

Voordat je de badkamerspiegel verwarming gaat aanbrengen of laat aanbrengen is het aller belangrijkste om de juiste verwarmingset te kopen. Koop de set net iets kleiner dan de oppervlakte van de spiegel, als deze namelijk iets te groot is en het verwarmingselement onder de spiegel uit komt is dit geen gezicht. Er zijn verschillende soorten verwarmingssets te koop, het is eventueel ook mogelijk om bij een groot spiegeloppervlak van twee verwarmings elementen gebruik te maken.

De montage van de verwarmde badkamerspiegel begint aan de achterkant van de spiegel. Plaats de folie precies waar je deze wilt gaan bevestigen en markeer vervolgens met een potloot de hoeken. Vervogens kun je de beschermlaag van de folie gedeeltelijk lostrekken zodat de folie zich op de correcte positie kan gaan hechten. Hierbij moet je de markeringen aanhouden die je eerder gezet hebt. Trek daarna de beschermlaag met kleine stukjes los en wrijf de folie op de spiegel.

Bij het aanbrengen van de spiegelverwarming mag je absoluut niet in de folie snijden. Let er ook op dat de verwarmde badkamerspiegel op een lichtschakelijkaar van 220 volt aangesloten kan worden. Maak je gebruik van een normale verwarmde badkamerspiegel dan mag deze niet in de douchecabine zelf gebruikt worden. Wil je een spiegel onder de douche dan zijn hier eventueel aangepaste verwarmde badkamerspiegels voor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Slaapkamer inrichting tips
Next post Een landelijk interieur in enkele stappen