Read Time:2 Minute, 45 Second

Van de wieg naar het ledikant. Althans, dat is de gebruikelijke route. Er zijn echter ook ouders die meteen een kinderbed kopen. De achterliggende gedachte om hiermee geld te besparen kan een goede zijn, al is een groot eenpersoonsbed voor het kind zelf vaak toch te spannend. Ga je samen met je kleine kind een kinderbed kopen, dan kom je al snel uit op een peuterbed. Dit type bed past door zijn formaat op iedere kinderkamer en is geschikt om te gebruiken tot een leeftijd van ongeveer zeven jaar. Ga je een peuterbed kopen, kies er dan één met een bedhekje dat op een later tijdstip eenvoudig verwijderd kan worden.

Een slaapkamer te weinig

Soms is het nodig dat kinderen bij elkaar op één kamer slapen. Dat is helemaal niet erg en over het algemeen reuze gezellig. Bevat deze slaapkamer in ieder geval één hoge rechte wand, dan is het meestal mogelijk om een stapelbed te plaatsen. Een kinderbed kopen wordt in zo’n geval een stuk makkelijker. Bovendien houd je in de slaapkamer zelf heel wat vloerruimte over, zodat er ook nog gespeeld kan worden. Er zijn heel veel verschillende modellen stapelbedden te koop. Gaat u op pad om een kinderbed te kopen, maak dan een paar foto’s van de slaapkamer en neem een plattegrond mee met daarop alle afmetingen.

Boomhutbedden en prinsessenbedden

Een kinderbed kopen betekent in sommige gevallen dat je de hele slaapkamer wilt veranderen. Met een likje verf, een nieuw behangetje en een fleurig vloerkleed ziet de slaapkamer er ineens heel anders uit. Het is mogelijk om de aankoop van een bed aan te passen aan het idool of het favoriete thema van je kind. Een boomhutbed voor een stoere Peter Pan, een kasteelbed voor een knappe ridder of toch een sterrenbed voor een kleine fee. Kinderen vinden dit over het algemeen prachtig. Ga je een kinderbed kopen dat past in een thema kijk dan ook even bij de dekbedovertrekken.

kinderkamer ideeën

In en op het bed

Met alleen een bedombouw ben je er natuurlijk niet. Een kinderbed kopen betekent natuurlijk ook dat je een bedbodem nodig hebt. Vreemd genoeg worden die niet altijd meegeleverd. Een losse lattenbodem is niet alleen stevig, maar ook voordelig. Een verstelbare lattenbodem is voor een jong kind nog niet nodig, maar voor een tiener meestal wel gewenst. Op de lattenbodem leg je een matrasbeschermer en vervolgens het matras. Er zijn veel verschillende soorten matrassen, van koudschuim tot pocketvering. Een matras moet goed aansluiten om schuiven te voorkomen. Kom je er niet uit, vraag dan om advies.

kinderbed

Het bed opmaken

Om het matras komt als eerste een molton voor de bescherming. Is je kind nog klein en heeft hij of zij weleens een ongelukje, dan kun je ook kiezen voor een molton met een plastic beschermlaag. Over deze molton komt een hoeslaken. Koop je deze artikelen in de juiste maat dan zullen ze minder snel slijten. Er is veel keuze in soorten dekbedden, maar over het algemeen voldoet een synthetisch enkel dekbed prima. Dit type dekbed is eenvoudig te reinigen en warm genoeg voor een slaapkamer waar het ’s nachts niet kouder wordt dan 17 graden. Ga je samen een kinderbed kopen, laat je kind dan meteen een mooi overtrek uitkiezen. Op deze manier is je kind snel aan het nieuwe bed gewend

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Alles over gietvloeren
Next post Woning verkoopklaar maken