Read Time:2 Minute, 43 Second

Het verkoopklaar maken van je woning

Je gaat je huis verkopen en dus een spannende tijd tegemoet! Wat gaan andere mensen vinden van je huis? Wat kun je doen om je woning verkoopklaar maken? Hier volgen wat woning verkopen tips.

Opruimen

Het belangrijkste voor je woning verkoopklaar maken, is dat je de kijkers je huis laat zien zoals het (leeg) is, en dus niet alle kamers vol hebt staan met spullen. Opruimen is de eerste stap! Ga kritisch door je kamers, en zorg dat alleen het hoognodige er staat. Alleen een paar meubels die je dagelijks gebruikt en in de keuken het aanrechtblad zo leeg mogelijk. Dit lijkt heel minimalistisch, maar zorgt voor een hele andere ervaring van de ruimte bij je woning verkoopklaar maken. Een paar strategisch geplaatste meubelen doen je woonkamer veel groter lijken dan wanneer je overal tafeltjes, kleden en stapels tijdschriften hebt liggen. Laat wel de belangrijkste meubels staan – de nieuwe bewoner moet een beeld krijgen van de verhoudingen van de kamer en wat er allemaal in past.

woning verkoopklaar maken

Naast het opruimen van de grotere meubelstukken zijn er nog meer woning verkopen tips. Het is belangrijk dat je ook alle rommel opruimt bij je woning verkoopklaar maken. Boeken, dvd’s, je collectie stenen uiltjes, de familiefoto’s… Wees heel zuinig met decoratie. Je huis mag zeker weerspiegelen wie jij bent, maar laat dit niet de overhand krijgen: de kijkers moeten zich voor kunnen stellen dat zij zelf in jouw huis wonen.

Opknappen

Als het goed is heb je nu een overzichtelijk huis met alleen het noodzakelijke aan inrichting. Nu zie je goed wat er nog aan kleine klusjes liggen. Heeft de deur een likje verf nodig? Kun je eindelijk die lekkende kraan repareren? Misschien de keukenkastjes stellen zodat ze weer recht hangen? Allemaal van belang bij je woning verkoopklaar maken! Dit zijn zaken waar je zelf al aan gewend bent geraakt, maar die kopers gelijk opvallen. Ook al gaan de nieuwe bewoners vaak zelf nog aan de slag in hun nieuwe huis, je wilt dat ze de indruk krijgen dat ze zo jouw huis kunnen betrekken. Zorg dus dat je huis er goed uitziet!

woning verkopen tips

Schoonmaken

Tja, onder schoonmaken kom je niet makkelijk uit bij je woning verkoopklaar maken. Niemand wordt blij van ramen waar je bijna niet door heen kunt kijken of een flinke kalkaanslag op je douchecabine. Je zult echt aan de slag moeten met de grote schoonmaak, zodat je hele huis blinkt! Zorg vooral dat je voordeur en hal er mooi en schoon uit zien: dit is het eerste wat je kijkers zien en dus belangrijk voor de eerste indruk. Let daarnaast op sanitaire ruimtes: zorg dat het toilet fris ruikt en dat het bad geen zeepresten heeft. Ook de keuken is van belang: geen vettige laag op je afzuigkap en kookplaat, en een blinkende gootsteen! Dit zijn de ruimtes die voor potentiële kopers van belang zijn.

badkamer opruimen

De finishing touch

Nu alles opgeruimd, opgeknapt en schoongemaakt is, zorg je voor de laatste puntjes bij je woning verkoopklaar maken. Voeg iets toe aan je huis waardoor kijkers zich op hun gemak voelen; een vaas verse bloemen, een beschaafde geurkaars, open ramen in de zomer of een aangename warmte in de winter… Met deze woning verkopen tips heb je snel je huis verkocht!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een kinderbed kopen, waar let je op?
Next post Moderne greeploze keukens