Read Time:2 Minute, 9 Second

Net als ieder jaar zijn er ook dit jaar weer allerlei super hippe, moderne en interessante verlichting trends te zien in Nederland. Van de stoere industriële lampen tot geheel geautomatiseerde woningen. Het grootste voordeel? Bijna al deze trends draaien op LED verlichting! Sta je dus op het punt om nieuwe ledverlichting van lampdirect aan te schaffen? Dan is dit hét moment om wat inspiratie op te doen met de led verlichting trends van 2019! 

1. Duurzaam en energiezuinig

Om te beginnen met het grootste voordeel van de LED lamp: deze is duurzaam en energiezuinig en laat dat nu ook net de meest populaire trend van 2019 zijn. Een hele rij lampjes in de woonkamer ziet er natuurlijk geweldig sfeervol uit, maar wanneer deze lang branden kost het ook flink wat energie. Gelukkig kun je met de LED lamp energiezuinig te werk gaan: het is ook niet voor niets dat de LED lampen de markt op het moment domineren. Ze gaan veel langer mee, verbruiken minder energie en zijn ontzettend efficiënt. 

2. Werken met een lichtplan

Het werken met een lichtplan wordt steeds populairder: zo ook in 2019. Door een lichtplan op te stellen voordat je begint met inrichten kun je precies zien waar je alles het beste kunt plaatsen. Zo kun je jouw verlichting functioneel inzetten, binnen de juiste stijl houden en voor de perfecte verlichting zorgen: geen hoekje van de kamer zal meer donker zijn!

3. Dag spotjes: hallo lampen in stijl

We zijn steeds vaker bezig met het inrichten in een specifieke interieurstijl: modern, klassiek of juist stoer en industrieel. Gelukkig worden ook de lampen hier ieder jaar weer op aangepast. De spotjes verdwijnen langzaam naar de achtergrond en de stoere industriële lampen en toffe geometrische vormen zijn steeds vaker in de winkels terug te zien. Vooral het robuuste beton doet het goed in 2019: strak en niet teveel poespas. Daarnaast zijn deze betonnen lampen in bijna ieder interieur toe te voegen én komen ook deze uitgerust met LED lampen.

4. Slimme verlichting

Zowel op andere gebieden als op het gebied van verlichting zie je de smart domotica steeds vaker terug. Je kunt alle lampen in huis aansluiten op een centraal systeem vanwaar ze met een afstandsbediening of app te bedienen zijn. Het gros van de slimme verlichtingssystemen werkt met LED lampen: deze zijn namelijk duurzaam maar daarnaast vaak ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Zo kun je alle lampen verbonden met dit slimme systeem in bepaalde kleuren laten verlichten: een mooi sfeervol paars op de badkamer bijvoorbeeld of een feestelijk geel tijdens een feestje. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gereedschap Previous post Geld bespaar je door zelf klussen te doen, maar wat heb je nodig?
verantwoord verwarmen Next post Stook jij verantwoord?