Read Time:2 Minute, 46 Second

Afgelopen winter was je onverhoopt heel wat meer tijd in huis dan je normaal gesproken gewend bent. Met restaurants, cafés en winkels die gesloten waren, een heuse avondklok waardoor je op tijd binnen moest zijn en beperkt bezoek, was je noodgedwongen flink meer in huis. En met de lange en strenge winter, viel het je vervolgens dan ook op dat je huis behoorlijk donker was en her en der toch best wel wat extra verlichting kon gebruiken.

Je was echter niet op zoek naar nieuwe lampen of spots om je woning uit te lichten, maar wilde op een subtiele manier her en der wat extra accenten aanbrengen. Zodoende dat je besloot om eens te kijken naar wat er zoal mogelijk was door het installeren van zogenaamde led-strips. Led-strips zijn lange lichtsnoeren waarin vele kleine led-lampjes achter elkaar in zijn verwerkt.

Led-strips zijn leverbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen

De led-strips zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen uit strips met 30, 60 of 120 lampjes, ook wel SMD’s genoemd, per meter. Daarnaast worden led-strips geleverd in verschillende kleuren en soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit led-strips met warm wit licht, gekleurde led-strips met rood, groen en blauwe lampjes of de zogenaamde smart led-strips, die je met een afstandsbediening of via een speciale app op je telefoon of tablet kunt bedienen.

Led-strips zijn ideaal om bijvoorbeeld meubels uit te lichten, wat extra licht in je keuken te brengen of om bijvoorbeeld wat extra verlichting langs de trap aan te brengen. De led-strips worden geleverd in verschillende lengtes. Zo kun je kiezen uit rollen van 5,10, 20 of 50 meter, afhankelijk van hoeveel je nodig denkt te hebben om specifieke verlichting aan te brengen.

Voor buiten zijn er speciale spat- en regendichte led-strips verkrijgbaar

Ook in de tuin wil je graag wat extra verlichting aanbrengen. Je hebt afgelopen zomer flink in de tuin geklust en onder meer een nieuwe comfortabele loungehoek aangelegd aan de achterkant. Vanzelfsprekend heb je daar ook een nieuw tuinpad voor aangelegd, voorzien van een aantal houten bielzen.  Maar het is je een aantal keer gebeurd dat jij of vrienden hier in het donker over struikelden. Gelukkig is niemand ooit hard ten val gekomen, maar je wilt het dit jaar toch liever voorkomen.

Met eenvoudige Led-strips voor buiten is het heel makkelijk om het tuinpad op een subtiele manier te verlichten, zodat je nooit meer onverhoopt ten val zult komen. De speciale led-strips voor buiten zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Zo heb je strips die spat- en regendicht zijn, maar kun je er ook voor kiezen om een strip te installeren die drukwaterdicht is. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je led-strips na een flinke regenbui niet meer functioneren.

Led-strips zijn tegenwoordig bijzonder populair en dat is niet zonder reden

De toepassingen van Led-strips zijn daarom bijzonder talrijk te noemen. Of je er nu voor kiest om binnenshuis subtiele verlichting aan te brengen langs bijvoorbeeld meubels of langs de trap, of je op zoek bent naar een regenbestendige manier om wat extra licht in je tuin te brengen, led-strips bieden talloze oplossingen om sfeervolle verlichting in en om je huis aan te brengen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
pvc vloeren Previous post Redenen om voor een PVC vloer te kiezen
buitendeur Next post Tips voor de aanschaf van een buitendeur