Read Time:2 Minute, 3 Second

LED verlichting is al jaren in opmars op de markt. En dat is niet zonder reden: deze techniek zorgt ervoor dat je lampen een stuk langer meegaan en ook nog eens een stuk zuiniger zijn dan de ouderwetse halogeenlampen. LED verlichting heb je in diverse uitvoeringen, hieronder vind je enkele voorbeelden hoe je het in juis huis kunt toepassen.

Filament lamp

Voor een warme, gezellige uitstraling kan je ervoor kiezen om een filament LED lamp te kiezen. Dit is een lamp die de sfeer van vroeger terughaalt door gebruik te maken van een speciale coating op de lamp welke voor een extra warme kleur zorgt. Vaak hebben deze lampen stijlvolle lichtdraden en zijn ze ook in diverse groottes te koop. Deze lampen kun je los op diverse plekken hangen, bijvoorbeeld boven de eettafel of je bar.

LED strips

Wil je graag op een erg flexibele manier licht toepassen in je interieur? Maak dan gebruik van LED strips. Je vindt deze vorm van LED verlichting in veel winkels. Vaak zijn deze strips voorzien van een plakrand om ze makkelijk ergens tegenaan te plakken. Ook kan je ze op maat knippen. Zo kan je extra sfeer achter je meubels maken. Deze LED strips zijn te bedienen via een afstandsbediening: je regelt de kleur, de lichtintensiteit en kunt overgangen maken. Zo kan je een geheel eigen kleur in de kamers maken.

Slimme LED lampen

Naast de LED strips zijn ook slimme LED lampen (bijvoorbeeld in de vorm van de standaard E27 of GU10 lamp) in staat om dankzij een afstandsbediening jouw interieur in een leuke kleur te laten oplichten. Je kunt ervoor kiezen om in combinatie met Smart Domotica je gehele huis te bedienen vanuit een app. Zo houd jij altijd de controle over de stroomkosten.

LED dimmer

Je kunt met een LED dimmer je LED lampen laten dimmen om zo een warme sfeer te maken in huis. Gebruik nooit een halogeen dimmer als deze is geïnstalleerd in je huis. Dit is een hele andere techniek en kan er voor zorgen dat jouw LED lampen kapot gaan. Kies daarbij altijd de LED lampen met het logo voor dimmen. LED lampen die niet gedimd kunnen worden zullen gaan knipperen en uiteindelijk kapot gaan, houd hier rekening mee.

Voor buiten

In je tuin kan je ook diverse vormen van LED verlichting plaatsen. Zorg ervoor dat je de lampen met de juiste certificering gebruikt. De lampen moeten namelijk tegen slechte weersomstandigheden kunnen. Bekijk alle mogelijkheden op ledwereld.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe garderobe & kledingkast
Next post Houtpellets: de brandstof van de toekomst!