Read Time:2 Minute, 3 Second

Het gewone dagelijkse leven lijkt vandaag de dag steeds duurder te worden. En wordt dat in de praktijk voor veel mensen ook. Zo is het btw-bedrag in supermarkten recent verhoogt, worden smartphones duidelijk duurder en blijven ook de prijzen voor gas, elektra en andere energiebronnen stijgen. Voor veel Nederlanders is dit reden genoeg om op de kleintjes te letten en waar mogelijk te bezuinigen op onnodige uitgaven. Zelf huis-, tuin- en keukenklussen uitvoeren is een manier om veel geld te besparen. Maar wat heb je allemaal nodig om thuis goed te kunnen klussen en werken?

Goede bouwlampen van belang

Zorg in elk geval voor goede led bouwlampen om de plek waar je werkt, goed te kunnen verlichten. Dit is met name handig omdat je dan ’s avonds, na het werk en een hapje gegeten te hebben, met deze bouwlampen ook als het schemerig of donker wat gewoon door kunt blijven klussen. Zo kun je in het natte en saaie najaar, als het weer druilerig en de dagen korter worden, je tijd nuttig besteden door lekker thuis wat klussen op te pakken! Voordelig aan een krachtige led-lamp om in de donkere en late uurtjes te kunnen klussen of verbouwen, is dat led energiezuinig is en aanzienlijk langer meegaat dan reguliere lampen. Je maakt dan ook een goede keuze als je een bouwlamp koopt!

De juiste gereedschappen op voorraad hebben

Naast een krachtige led-werklamp zijn goede (hand)gereedschappen natuurlijk onmisbaar voor ambitieuze doe-het-zelvers. Tot de basisuitrusting van de klusser behoren zeke een of meer schroefboormachines, een gewone boormachine, zagen, hamers, standaard schroevendraaiers, kruiskop schroevendraaiers en een schuurmachine. En vergeet natuurlijk niet de waterpas, goede en veilig werkkleding, voldoende spijkers schroeven en pluggen. Met dit basismateriaal kom je al een heel eind en wordt elke klus iets wat je met gemak aankunt.

Beschermende maatregelen, materialen en kleding

Veiligheid is bij thuis klussen een belangrijk aandachtspunt. Veel klussers nemen dit niet zo serieus, waardoor er in en rond huis relatief veel ongevallen voorkomen bij het klussen. Draag altijd goede werkschoenen met een verstevigde neus, een overall en handschoenen. Werk je met machines, dan is een veiligheidsbril en gehoorbescherming cruciaal om het risico op lichamelijk letsel of gehoorschade te minimaliseren. Bij klussen die te maken hebben met elektriciteit is het van groot belang dat de hoofdschakelaar uitgezet wordt als je met elektriciteitsbedrading in de weer gaat. Gebruik tevens een spanningzoeker ter controle of de elektra echt is uitgeschakeld!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
interieurtips voor de slaapkamer Previous post Wil jij de zomer in je slaapkamer! Wij zetten een aantal zomerse interieurtips voor je op een rijtje
Next post Dé ledverlichting trends van 2019