Read Time:3 Minute, 3 Second

De regendouche is de laatste jaren erg populair en is bij nieuwe badkamers al bijna niet meer weg te denken. De regendouche wordt ook wel een stortdouche genoemd. Regendouches worden zo ontworpen dat de straal die uit de douchekop komt heel anders aanvoelt dan een normale douchekop. Er wordt als het ware een gevoel gecreeerd alsof er een regenbui op de huid neerstort, waardoor een verkwikkend en ontspannend gevoel gecreerd wordt. Mede daarom is de regendouche de laatste tijd zo populair. Ga je een regendouche kopen, dan moet je rekening houden met een erg breed aantal mogelijkheden. Er zijn regendouches met diameters van 15 cm tot wel 50 cm! Ze zijn er in diverse vormen en kleuren zoals zwart, heel trendy tegenwoordig. Een wat kleinere stortdouche kan gerust aan een douchestang maar de grotere moeten ingebouwd worden in het plafond! Genoeg om over na te denken dus.Het installeren van een regendouche is eigenlijk niet anders dan een normale douchekop installeren mits de kop niet te zwaar is. Mocht je hierover twijfelen ga dan naar een specialist zoals Maxaro voor advies. De regendouche kan ook perfect met een luxe inloopdouche worden gecombineerd. Hieronder hebben we enkele tips voor wanneer je op het punt staat om een regendouche te kopen.

regendouche kopen

Let op het waterverbruik

Hier boven beschreven we al dat er regendouches zijn met een diameter van 50cm. Let er op dat hoe groter de douchekop wordt, hoe meer water er wordt verbruikt. Een normale douchekop verbruikt ongeveer 11 liter water per minuut. Een regendouchekop verbruikt al snel 25 liter water per minuut. Er zijn ook mogelijkheden om een ecologische regendouche te kopen, waarbij het watergebruik op ongeveer 17 liter per minuut ligt. Dat is echter nog steeds meer dan bij een gewone douchekop. Ga je een regendouche kopen, dan moet je er ook rekening mee houden dat de warmwaterproductie hier goed op afgestemd moet worden. Dit kan door middel van:

  • Een boiler, bestaande uit een verwarmingsvat welke de douche bevoor raadt met warm water.
  • Met een gasdoorstroomgeiser, waarmee alleen de warmwaterproductie wordt verzorgd.
  • Een in de warmwaterketel gebouwde platenwarmtewisselaar.

regendouche

Het recupereren van warmte

In een gemiddeld huishouden gaat 60% van het warmwaterverbruik door de douche. Er zijn ook mogelijkheden om de warmte te recupereren met een zogenaamde warmteterugwinningssyteem. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een douchepijp warmtewisselaar, waarbij een dubbele buis ervoor zorgt dat het afwalwater naar beneden stroomt en het schone water weer terug naar boven stroomt.

De waterafvoer in de douche

Normaal gesproken kan een afvoer rond de 35 liter per minuut afvoeren. Bij een regendouche is dit soms niet voldoende, waardoor het van belang is om de afvoer aan te passen. De afvoer kan aangepast worden door een dubbele sifon te plaatsen. Ook zijn er speciale afvoeren, waarmee meer water afgevoerd kan worden.

Plaatsing op de goede hoogte

Als je een regendouche kopen gaat, dan is ook de hoogte van het ophangen van belang. Bij verschillende sanitairwinkels en specialisten wordt er aangeraden om een minimale hoogte van 210 cm aan te houden. Hierbij moet dus ook rekening worden gehouden bij de hoogte van de kraan. Wanneer er bij de regendouche een inbouwkraan wordt geinstalleerd is het ook van belang om de dikte van de muur te achterhalen.

regendouches

Regendouche kopen? Bepaal van te voren je budget

Regendouches zijn er in allerlei uitvoeringen met een groot aantal mogelijkheden. Daarbij komt natuurlijk ook een groot verschil in prijzen kijken. Er zijn regendouches vanaf zo’n €250 euro, maar er zijn ook superdeluxe regendouches van wel €2500,-. Stel daarom voordat je een regendouche gaat kopen eerst af wat je budget is, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
brocante wandklokken Previous post Brocante wandklokken
scandinavisch interieur Next post Scandinavisch interieur