Read Time:3 Minute, 55 Second

Nog even en de lente komt eraan! Hoe kan je de lente beter in huis halen dan met kleurrijke bloemen? Bloemen fleuren je interieur helemaal op, ze maken je instant vrolijk én ze ruiken lekker. Redenen genoeg dus om regelmatig een mooie bos bloemen in huis te halen. Maar waar zet je zo’n bos bloemen neer? In dit artikel delen we zeven leuke plekken voor bloemen in huis!

1. Bloemen op de eettafel

Een bos bloemen staat prachtig op de eettafel. Aangezien de eettafel een centrale plek in huis is, komt decoratie hier mooi tot zijn recht. Daarnaast maken bloemen je vrolijk en dat komt alleen maar ten goede aan tafel. Of je de bloemen nu midden op tafel zet of liever in een hoek: je zal er sowieso van genieten! Heb je een grote eettafel? Dan mag je gerust een flinke bos bloemen in huis halen. Uitpakken mag, ook wat betreft het kleurgebruik. Hoe meer kleuren, hoe vrolijker je interieur zal worden. Lees hier 5 manieren om meer kleur in huis te halen!

Bloemen op de eettafel

2. Bloemen op de vensterbank

Je kunt ook bloemen op de vensterbank zetten. Met bloemen op de vensterbank creëer je toch weer een andere sfeer dan wanneer je ze op de eettafel zet. Een nadeel aan bloemen is dat ze niet goed tegen direct zonlicht kunnen. Je zet de bloemen dan ook best voor een raam waar de zon niet de hele dag schijnt. Zet de bloemen in een mooie vaas zodat ze lekker opvallen voor het raam. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de mensen die voorbij wandelen. Wat ook erg leuk is: meerdere vaasjes met bloemen naast elkaar zoals op onderstaande foto.

Bloemen op de vensterbank

3. Op de bijzettafel

Niet alleen op de eettafel en op de vensterbank staan bloemen prachtig, maar ook in het zitgedeelte komen ze mooi tot hun recht. Zet bij voorkeur een bos bloemen op de bijzettafel, dat ziet er heel gezellig uit naast de bank! Heb je een kleine bijzettafel? Dan is een klein vaasje met een paar bloemen een leuk idee. Dit staat in ieder geval minder bombastisch dan zo’n grote bos. Bovendien heb je zo nog genoeg ruimte over om je afstandsbediening en mokken op kwijt te kunnen. Hier vind je nog meer inspiratie voor bijzettafels in uw woonkamer.

 bloemen op de bijzettafel

4. Op het TV-meubel

En nu we toch over het zitgedeelte bezig zijn, dan kunnen we het net zo goed hebben over het TV-meubel. Als je ‘s avonds op de bank zit, is de kans groot dat je richting de televisie kijkt. Dat maakt het tv-meubel de perfecte plek voor bloemen in huis. Ook hier kies je beter voor een kleiner bosje aangezien je nog graag iets van je favoriete serie wilt kunnen zien. Een andere mogelijkheid is om de bloemen naast de televisie te plaatsen zoals op onderstaand voorbeeld.

bloemen op het tv-meubel

5. Op het nachtkastje

Wie zegt dat je bloemen enkel in de woonkamer mag plaatsen? Wij alvast niet! Ook op het nachtkastje in de slaapkamer staat een bos bloemen prachtig. En geef toe, hoe leuk is het om in slaap te vallen én wakker te worden terwijl je naar die mooie bos kijkt? Aangezien het nachtkastje niet zo’n groot oppervlak heeft, kies je ook hier best voor een klein bosje. Bloemen in de slaapkamer is trouwens één van onze goedkope tips voor een slaapkamer metamorfose!

6. In de hal

Is de hal ook zo’n ruimte die je altijd vergeet? Zonde, want de hal is het eerste wat je ziet als je jouw huis binnenkomt. Het is dus zeker de moeite waard om die gezellig in te richten. Je kunt bijvoorbeeld een bijzettafel of kastje neerzetten met daarop wat decoratie zoals kleine planten, kaarsen en niet te vergeten: een mooie bos bloemen. Thuiskomen was nog nooit zo gezellig! Hier vind je trouwens nog meer tips voor het inrichten van de hal

bloemen in de hal

7. Bloemen in toiletruimte

Tenslotte verdient het kleinste kamertje in huis ook wat aandacht, namelijk het toilet. Een mooi vaasje met daarin één of meerdere bloemen fleurt de toiletruimte meteen op. En als de bloemen ook nog eens lekker ruiken, dan sla je twee vliegen in één klap. Wanneer je ook nog zeepjes en mooie pompjes met handlotion neerzet, dan wordt het toilet bijna een feestje om te bezoeken!

Bloemen in toiletruimte

Zo, dit zijn zeven leuke plekken voor bloemen in huis. Je kunt kiezen voor één van deze plekken, maar je kunt ook perfect meerdere plekken in huis combineren. Zo kan je bijvoorbeeld bloemen neerzetten in de hal, op de eettafel en op de bijzettafel in de woonkamer, én op het nachtkastje in de slaapkamer. Het is maar net wat jij het leukste vindt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Een open kast inrichten Previous post Een open kast inrichten: 5 tips
vintage vloerkledentrends 2020 Next post Vloerkleden trends 2020: de populairste soorten en modellen vloerkleden op een rijtje