Read Time:4 Minute, 48 Second

De vloerkleden trends van 2020 zijn inmiddels bekend. Qua vloerkleden trends 2020 valt er dit seizoen veel te kiezen. Voordat we bekijken welke soorten, kleuren en stijlen vloerkleden trend 2020 er zijn, zetten we eerst de belangrijkste voordelen van een kwalitatief goed vloerkleed op een rijtje. Bij de keuze voor een geschikt kleed uit de vele vloerkledentrends 2020 is het natuurlijk belangrijk om een aantal zaken in het oog te houden. Wil je bijvoorbeeld een hoogpolig of laagpolig kleed? Zijn felle of juist rustige kleuren in de mode? En kies je voor de voordelen van een groot of klein vloerkleed, of zoek je een rond, vierkant of rechthoekig model? De keuze is groot op dit gebied en dus is het handig om de vloerkleden trends van 2020 en hun specifieke voordelen goed in het vizier te krijgen.

De voordelen van een goed vloerkleed

Een voor jouw passend vloerkleed aanschaffen uit de vloerkleden trends van 2020 heeft een aantal interessante voordelen te bieden. In de eerste plaats zorgt een kwalitatief goed vloerkleed voor veel extra comfort in huis. Zeker hoogpolige vloerkleden voelen lekker warm aan. In de tweede plaats dempen vloerkleden, zeker op laminaat of parket, geluiden in de woning. Ze zorgen dus voor een fijnere akoestiek. Voordelig aan een stijlvol vloerkleed kiezen uit de voerkleden trends van 2020 is verder dat je met een vloerkleed eenheid kunt creëren in de woonkamer.

Een vloerkleed kan visueel gebruikt worden om accenten te leggen in de woonkamer en hiervan één geheel te maken. In de vierde plaats zorgt een vloerkleed voor veel sfeer, warmte en gezelligheid. Je kunt met een kleed naar gelang een romantische, landelijke of juist industriële sfeer oproepen om zo accenten te leggen die passen bij jouw woonstijl. Een laatste voordeel van meedoen aan de vloerkleden trends van 2020 is de enorme keuzemogelijkheden die er zijn qua modellen, stijlen, vormgeving en stofsoort. Hieronder hebben de fraaiste en meest aantrekkelijke modellen uit de vloerkledentrends 2020 voor je op een rijtje gezet. Je zult je verbazen over de ruime keuzemogelijkheden qua vloerkleden trends 2020. Maar eerst kort iets over de belangrijkste vijf kenmerken van de Vloerkleden trends van 2020.

Vloerkledentrends 2020: de zes hoofdkenmerken

ronde vloerkleden 2020
Enzo rond vloerkleed à €99,-

De eerste variant van de vloerkleden trends van 2020 is een rond vloerkleed combineren met een rechthoekig bankstel. Een rond vloerkleedmodel dat het in vrijwel elk interieur goed doet, is het scherp geprijsde Enzo rond vloerkleed. Naast deze trend, zijn dit seizoen vintage vloerkleden populair, die zowel toegepast worden in klassieke als moderne interieurs. Je kunt hierbij denken aan Perzische kleden, stoere vloerkleden uit de jaren 1970 en soortgelijke retromodellen.

vloerkleden 2020
Malay vloerkleed à €249,-

Een prachtig voorbeeld van ingehouden retro en vintage is het gestreepte Malay vloerkleed. Een derde type kleed dat onder de vloerkleden trends 2020 gerekend moet worden, zijn vloerkleden met grafische prints, abstracte patronen en lijnvorming. Een Dutchbone Bid vloerkleed van 170 cm x 240 cm is een mooi voorbeeld van hoe prints en kleuren een kleed er visueel uit kunnen laten springen! Maar ook het het met vele kleurpatronen opgemaakte wollen vloerkleed van Supermundane springt er in deze categorie.

ronde vloerkleden trends 2020
Supermundane vloerkleed à €399,-

Scandinavische vloerkleden in basiskleuren als zwart, wit, antraciet en grijs doen het in 2020 ook helemaal goed, als vierde hoofdtrend. Een mooi voorbeeld is het antracietkleurige vloerkleed Nuuck Thore van 170 cm x 240 cm, die overigens ook in de kleuren beige en grijs verkrijgbaar is. De bolletjes van het Nuuck Thore kleed hebben een kern van katoen en zijn omgeven met comfortabel warme scheerwol.

Ten vijfde is er nog een populaire trendy vloerkleedsoort dit jaar, namelijk vloerkleden met kleurige bloemenprints en patronen. Deze kleden, zoals de Tarkett Flowers, zorgen voor een charmante, warme en boutique chique atmosfeer in de woonkamer. In de zesde en laatste plaats zijn kleden populair die verschillende materialen, patronen en/of stoffen combineren en daarmee echte eyecatchers in het interieur zijn. Het design vloerkleed Tarkett Mixed Materials van 166 cm x 260 cm is een prachtig exemplaar dat laat zien hoe het mixen van materialen en patronen tot een uniek en visueel indrukwekkend vloerkleed kan leiden.

De drie meest bijzondere vloerkleden die je in 2020 kunt aanschaffen

Andere prachtige fraaiste voorbeelden van modellen die tot de vloerkleden trends van 2020 gerekend worden, hebben we hieronder voor je uitgezocht. Er zijn opties in overvloed, maar we hebben een selectie gemaakt van de drie meest stijlvolle en opvallende vloerkleden van 2020. Doe er je voordeel mee en koop ook hippe, eigentijdse vloerkleden om jouw woonkamer extra te stylen!

vloerkleden trends 2020
Ozzie vloerkleed à €69,- (tijdelijk)

Onze meest favoriete model, in onze optiek dus de absolute nummer één, is het strak geweven vloerkleed van Ozzie,met een afmeting van 10 cm x 230 cm. Dit kleed past in zowel klassiek ingerichte woonkamers, maar komt ook in industriële interieurs en landelijke woningen goed tot zijn recht!

Op plek twee zetten we het Marvel Butter vloerkleed, dat een warme, Perzische en vintage uitstraling heeft. Dit kleed is verkrijgbaar in vrolijke gele franjekleuren, maar ook in een blauwe en grijze variant. De Marvel Butter voelt lekker zacht aan, doordat er een combinatie van materialen is gebruikt: 66% viscose, 25% katoen en 9% polyester.

koeienhuid vloerkleed 2020
Parquet koeienhuid vloerkleed à €119,- (tijdelijk)

Ten slotte onze nummer drie, namelijk het sterk afgeprijsde Parquet Koeienhuid vloerkleed van 120 cm x 180 cm, uitgevoerd in tonaalgrijze, witte en donkere kleuren. Door het kleurcontrast is dit vloerkleed een echte eyecatcher in de woonkamer. Dit kleed is gemaakt van koeienhuid, dat in een modern jasje gestoken is en daarmee feitelijk tijdloos is.

Hieronder nog een verzameling van enkele trendy vloerkleden van 2020

Sanlow vloerkleed mosterdgeel à €119,-
Tazim groot viscose vloerkleed à €349,-
Caixa wollen vloerkleed à €299,-
Tonos vloerkleed à €449,-
Jangala botanisch wollen vloerkleed à €349,-
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
leuke plekken voor bloemen in huis Previous post 7 leuke plekken voor bloemen in huis
dakbeveiliging Next post Dakbeveiliging tijdens het verbouwen: belang & soorten