Read Time:2 Minute, 12 Second

Het uitzoeken van een TV meubel is een zorgvuldig karwei. Het aanbod van TV meubels is enorm. De meubels worden geproduceerd in iedere denkbare stijl en uitvoering. Daarom is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden, voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar het meubel.

Functionaliteit

Een van de belangrijkste aspecten van een TV meubel is de functionaliteit. Een belangrijke eigenschap van TV meubels is dat ze lager zijn en aan de achterzijde een opening hebben om kabels af te voeren. Meubels die dit niet hebben vallen onder de categorie “dressoirs” in plaats van TV meubels.

Inspiratie

TV meubels zijn in te delen in een vijftal van verschillende stijlen. Vanzelfsprekend heeft Iedere stijl zijn eigen eigenschappen charmes.

Modern

Moderne meubels zijn herkenbaar aan de simpele vormgeving en strakke lijnen. Deze kenmerken zien we terug bij TV meubel “Jackson”. Het model heeft twee open vakken. Hierin kan de nodige apparatuur worden geplaatst. Omdat de achterzijde hier open is, kun je de kabels gemakkelijk wegvoeren.

modern

Bron: https://www.zitmaxx.nl/kasten-meubels/tv-meubels-meubels/dressoir-2-deurs-jackson-white.html

Robuust

Als je voor een wat stoerder meubel gaat, is model Concreto een interessante optie. Dit model is gemaakt van beton en eikenhout. De combinatie van beide materialen zorgt voor een industriële look. Deze look combineert bovendien makkelijk met meubels in een modern interieur.

Robuust

Bron: https://www.zitmaxx.nl/media/catalog/product/cache/1/image_mask/646×404/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/c/o/concreto-tv-meubel-dressoir-interior-beton-eiken-legend-zitmaxx-2.jpg

Minimalistisch

Als je tijdens het TV kijken liever niet wordt afgeleid door je meubilair, kun je naar een minimalistisch model kijken. Model “Aften” bestaat bijvoorbeeld voor een groot deel uit glas. Daarnaast heeft het model grote open vakken, wat het model zeer transparant maakt.

minimalistisch

Bron: https://www.zitmaxx.nl/media/catalog/product/cache/1/image_mask/646×404/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/c/t/ct00210wh-tv-meubelen-kast-glas-mdf.jpg

Klassiek

Waar robuuste, industriële meubels aan populariteit winnen, lijken klassieke meubels aan populariteit te verliezen. Toch kun je met klassieke meubels leuke interieurs maken. TV meubel “Saintes” is hier een voorbeeld van. Deze houten kast heeft een top van rustiek teakhout. Teakhout zorgt voor een warme, landelijke uitstraling.

klassiek

Bron: https://www.zitmaxx.nl/media/catalog/product/cache/1/image_mask/646×404/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/t/v/tv-meubel-tv-plasma-meubel-kast-oriental-kast-otc-10.jpg

Is een TV meubel te laag voor jouw interieur? Wees niet getreurd. Een dressoir kan hier alsnog uitkomst bieden. Eventuele kabels kun je hier wegwerken door een afvoer te boren in de achterzijde van het dressoir.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De modetrends in tuininrichting voor 2017
Next post De vijf ultieme decoratie trends voor dit voorjaar