Read Time:3 Minute, 35 Second

De witte babykamer is makkelijk in verschillende opzichten. Met een witte babykamer kun je onafhankelijk van het geslacht van je kindje al lang voor de bevalling beginnen met het inrichten van de babykamer. Daarnaast kan een witte babykamer daarna altijd nog makkelijk gebruikt worden voor een tweede of een derde kindje. En een witte babykamer kan door middel van verschillende babykamer accessoires toch nog kleurrijk en eventueel in roze, blauw of met andere kleuren worden ingericht. Hieronder willen we stap voor stap meekijken bij het inrichten van de witte babykamer.

De vloer in de witte babykamer

Ondanks dat de witte babykamer zo veel mogelijk met wit wordt ingericht is een vloer in een andere neutrale kleur ook fijn om met het wit te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een witte pvc of kurkvloer leggen, dat is erg fijn voor de kleine en voor jullie zelf. Je kindje kan er namelijk niet op uitglijden en de vloer is makkelijk schoon te maken. Ga je voor een lekkere warme vloerbedekking, dan is dat natuurlijk fijn aan de voetjes, maar lastig om schoon te maken. Zeker bij vloerbedekking wordt een witte vloerbedekking in de kinderkamer sterk afgeraden. Lichte bruine tinten, whitewash of grijs staan erg mooi bij de witte babykamer.

witte babykamer inr ichting

Het bedje/ ledikant

Babybedjes en wiegjes zijn er in allerlei vormen en maten. Wil je een wit babybed, dan kun je vele kanten op, want het overgrote deel van de babybedjes wordt in witte kleur uitgevoerd. Let er op bij het plaatsen van de wieg, dat de wieg in een centrale plaats in de kamer komt te staan of tegen een muur waar er voldoende ruimte rondom de wieg is. Op deze manier is de wieg makkelijk te bereiken, en kan er ook niets met je baby gebeuren. Zorg ervoor dat de wieg niet naast de ramen of de verwarming komt te staan, dit kan een grote invloed hebben op temperatuurschommelingen rondom je kindje en kan zelfs vervelende gevolgen hebben.

De witte luiertafel/ commode

Ook op het gebied van luiertafels kun je lol niet op als je de babykamer in het wit wilt inrichten. Er zijn ontzettend veel uitvoeringen, waarbij je eventueel later nog kleur kunt toevoegen door het verkleed kussen een andere kleur te geven. De luiertafel moet van alle gemakken voorzien zijn en dus vakjes hebben om alles wat je nodig hebt om je kindje te verschonen bij de hand te hebben. Als je om iets te pakken moet bukken of omdraaien kan je baby in de tussentijd al wegkruipen, zorg dus dat je goed alles bij de hand hebt. De meeste luiertafels zijn tussen de 90 en 115 centimeter hoog. Kijk goed naar jouw hoogte en die van je partner bij het uitzoeken van een luiertafel, zodat je de hoogte van de witte luiertafel uitzoekt op een ideale ‘werkhoogte’. Als je hele tijd op je tenen moet staan bij het verschonen van je baby schiet dat ook niet echt op.

witte babykamer inrichten

Witte baby kleren kast

Er zijn veel mensen die de babykamer als één geheel kopen, hierbij koop je een ledikant, commode en kast in dezelfde stijl in dezelfde kleur. Zo vormt de babykamer een mooi geheel en heb je direct de look en feel van een neutrale witte babykamer. Zorg dat de kast voldoende ruimte heeft voor het ophangen van kledinghangers, maar dat er ook één of meerdere lades inzitten. Dat is altijd handig voor sokjes, rompertjes, etc.

Een schommelstoel

Veel moeders vinden het heerlijk om in een schommelstoel lekker tijd door te brengen met hun pasgeboren kindje. Een echte aanrader voor in de witte babykamer is een witte houten schommelstoel.

witte babykamer

Decoratie voor in de witte babykamer

Met witte muren, witte meubels en misschien een witte vloer in de babykamer kan de kinderkamer met allerlei leuke accessoires gedecoreerd worden. Hou je de slaapkamer het liefst zo neutraal mogelijk, dan kan het wit afgelost worden met grijs, maar ook kleuren zoals geel, bruin, oranje en groen zijn goed te gebruiken in de neutrale witte babykamer.
Leuke muurschilderingen of muurstickers kunnen een leuke toevoeging zijn om de witte babykamer wat spontaner te maken. Daarnaast kunnen op de kasten, commodes en eventuele planken ook nog leuke knuffels worden geplaatst. Vaak komt de witte babykamer na de geboorte door cadeaus van vrienden en kennissen vanzelf vol te staan met allerlei leuke accessoires.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Goedkope boxsprings, een goed idee of niet?
Next post Behangtrends voor 2015