Read Time:2 Minute, 43 Second

Benieuwd naar de nieuwste behandtrends…? Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur en daarbij horen uiteraard de verschillende lijstjes met welke motiefjes of kleuren er trending zijn. Zo zijn er ook weer nieuwe behangtrends voor je woonkamer. Nog steeds zijn gestucte muren erg populair in veel huizen en dit geeft ook een luxe en strakke uitstraling. Behang daarentegen lijkt een comeback te maken en door de vele varianten die er hedendaags kan kopen, zijn er zeer unieke woonkamers te creëren met slechts enkele rollen behang. Hier speelt persoonlijke voorkeur natuurlijk een erg grote rol en daarom zijn er ook verschillende behangtrends. Want niet iedereen is een fervent liefhebber van een effen behang of een zeer druk behang. Hieronder vindt je de verschillende stijlen die je zeker het komende jaar veel tegen gaat komen.

Het strakke behang is de eerste van de behangtrends van 2015

De echt effen kleuren zal je niet snel meer tegenkomen als het gaat om de behangtrends van 2015. Maar juist wel neutraal behang met subtiele patronen. Zoals bijvoorbeeld licht ingegraveerde diamanten of edelenstenen patronen. Meestal wordt dit ook niet in de gehele woonkamer gebruikt, maar meer als accent op één muur. Dit geeft een erg ruim en vrolijk gevoel aan de woonkamer. Het voordeel hiervan is ook, mocht het niet bevallen dan hoeft er maar één of enkele muren overnieuw behangen te worden.

Behangtrend: Het artwork behang

Deze trend is niet voor iedereen weggelegd en is meer voor de mensen die graag een afzonderlijke stijl hebben in woonkamer. Dit behang is bedrukt met verschillende patronen/objecten zoals vogels, bladeren van bomen, vlinders, bloemen etc. Het ziet er zeer indrukwekkend uit en vormt een goede eyecatcher in de woning. Ook dit behang zal je niet vaak op alle muren vinden in de woonkamer of slaapkamer, maar meer als decoratie voor enkele muren. Maar zoals al aangegeven zal dit niet in elk interieur een geschikte keuze zijn om toe te passen.

behangtrend artwork

Het flora en fauna behang is de derde trend van de behangtrends

Het flora en fauna behang is voornamelijk voor grote muren een zeer goed behang. Dit behang ziet er druk uit en bevat allerlei tropische aspecten waaronder: bomen insecten, palmbomen, vogels en allerlei mooie bloemen die je ook tegenkomt in de tropen. Dit behang zal niet snel gaan vervelen door de vele elementen die erop te vinden zijn. Let wel op: wanneer je dit behang in kleine ruimtes gebruikt heb je een grote kans dat heel snel erg druk lijkt!

behangtrends

Behangtrend: Het terra en brick behang

In sommige huizen kom je soms een kale bakstenen muur tegen, dit geeft vaak erg veel sfeer. Maar dit is niet in ieder huis mogelijk om toe te passen. Daarom zie je tegenwoordig dat het ‘Brick-behang’ steeds meer zijn intrede maakt. Door het behang en het reliëf wat er inzit lijkt het net een echte stenen muur. Maar er zijn ook andere varianten van dit soort behang bijvoorbeeld het behang wat er op lijkt dat je muur uit klei bestaat. De foto’s hieronder zullen je een beter idee geven van wat er bedoeld wordt met dit behang.

terra and brick behang

Dit waren dan alweer de belangrijkste behangtrends van 2015. We zijn erg benieuwd in hoeveel woningen we deze trends weer tegen zullen komen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een witte babykamer inrichten
Next post Moderne badkamermeubels in de badkamer