Read Time:3 Minute, 42 Second

De zolder wordt vooral gebruikt als opbergplaats, en volgepropt met dozen en zakken met rommel die je elders niet kwijt kunt. Wij vinden dat best zonde, want van de zolder kan je eigenlijk een mooie extra leefruimte maken. Denk aan een extra slaapkamer, een hobbykamer of werkkamer. In dit artikel zetten we alvast vijf leuke ideeën voor het inrichten van de zolder op een rijtje. Kijk mee en laat je inspireren!

1. De zolder inrichten als extra slaapkamer

Als je zolder groot genoeg is, dan kan je de zolder verbouwen tot extra slaapkamer. Dit kan een slaapkamer voor jezelf zijn, maar net zo goed een logeerkamer of kinderkamer. De meeste kinderen vinden het ontzettend leuk en stoer om op zolder te slapen! Als jij de zolder als slaapkamer gebruikt, kan je genieten van alle privacy en rust aangezien je slaapkamer zich bovenaan het huis bevindt. Doordat de zolder zich onder een schuin dak bevindt, creëert dit een heel gezellige sfeer. Je kunt het bed eventueel onder het schuine dak plaatsen, maar dan moet je natuurlijk wel opletten voor je hoofd bij het opstaan. Om builen op je hoofd te voorkomen is het wellicht handiger om je bed op een andere plek te zetten. Lees ook ons artikel: Hoe maak je van de zolder een waardige slaapkamer? 

2. Inrichten van zolder als hobbykamer

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een hobbykamer. Soms wordt hiervoor de kelder gebruikt, maar ook de zolder kan prima als hobbykamer dienen. Of je nu wilt sporten, schilderen of sieraden maken: het is erg handig als je een kamer hebt waar je heen kunt om lekker je eigen ding te doen. Ben je klaar? Dan kan je je spullen gewoon laten liggen want er is niemand die het ziet. Dit is handiger dan wanneer je bijvoorbeeld in de woonkamer schildert en iedere keer je gerief moet opruimen als je gedaan hebt. 

3. Zolder als mancave inrichten 

Onze derde tip sluit een beetje aan bij de vorige maar richt zich uitsluitend op mannen. Je kunt namelijk ook de zolder als mancave inrichten. Een mancave is een mannelijk ingerichte ruimte waar mannen zich kunnen terugtrekken om gezamenlijke hobby’s uit te oefenen, samen te snookeren of voetbal te kijken op televisie. Voor een mancave wordt vaak gebruik gemaakt van een garage, een kelder of een kamer die niet gebruikt wordt. Maar een zolder als mancave kan dus ook prima! Door het inrichten van een mancave heeft de man een plekje voor zichzelf (met eventueel vrienden) en de rest van het gezin heeft hier verder geen last van. 

4. Inloopkast op zolder

Geen zorgen, we denken ook aan de vrouwen onder jullie! Veel vrouwen dromen van een inloopkast maar hebben hier niet altijd de ruimte voor. Onze oplossing? De zolder inrichten tot inloopkast! Een nadeel is wel dat je schuine wanden hebt. Daarom kan je best kasten op maat laten maken. Maatkasten zijn de beste manier om optimaal gebruik te kunnen maken van plaats onder de schuine wanden. Maar hé, zo zijn de kasten helemaal naar jouw smaak! Vergeet ook zeker niet om een mooie spiegel op zolder te plaatsen. Het is natuurlijk belangrijk dat je op ieder moment van de dag je outfit kunt checken. Bovendien staat een spiegel gewoon erg leuk in je interieur. Kijk maar eens naar deze Alana staande spiegel met rek in messing!

Alana staande spiegel met rek, messing á € 399

5. Werkruimte op zolder

Werk je veel van thuis? Dan heb je een ruimte nodig waar je rustig en geconcentreerd kunt werken. Je kunt de garage als werkplek gebruiken, maar een werkplek op zolder is ook perfect! Het voordeel is dat de zolder hier niet groot voor hoeft te zijn. Met een mooi bureau en wat kantoormateriaal geraak je al een heel eind! We raden wel aan om te investeren in een goede bureaustoel. Aangezien je heel wat uurtjes aan je bureau zit, heeft je rug goede ondersteuning nodig. Wat ook belangrijk is bij het inrichten van de zolder als werkruimte is de lichtinval. Kunstlicht is niet slecht, maar je zal productiever werken als er natuurlijk daglicht door de ramen naar binnen schijnt.

Keira bureaustoel, flintgrijs en messing á € 189

Zo, dit zijn vijf leuke ideeën voor het inrichten van de zolder. Heb je een kleine zolder? Lees hier 8 tips om een kleine zolder goed te gebruiken. Op die manier kan je alsnog genieten van die extra ruimte in huis!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips en inspiratie voor een aanbouw aan huis
veiligheid-thuis Next post 5 manieren om je veiligheid thuis te verhogen zonder je stijl op te offeren