Read Time:2 Minute, 9 Second

Zit je te denken aan een aanbouw aan je huis of een uitbouw van je woning? Als je kiest voor een uitbouw wordt een deel van de bestaande muur weggehaald. Bij een aanbouw blijven de buitenmuren wel staan. Een aanbouw is daarom vaak goedkoper dan een uitbouw. Wij geven je verschillende tips voor een aanbouw aan je huis.

De voordelen van een aanbouw

Door te kiezen voor een aanbouw vergroot je op een relatief eenvoudige manier je woning. Je voegt vierkante meters woonoppervlak toe aan je huis. De extra ruimte kan je gebruiken om je woonkamer te vergroten, maar ook voor een kantoor aan huis. Krijg je gezinsuitbreiding? Met de extra ruimte kan je als gezin in jullie huis blijven wonen. Wil je je woning levensloopbestendig maken, zodat je er ook kan blijven wonen als je ouder wordt? Dan is een aanbouw ook een goede keus. Zo kan je een slaapkamer inrichten op de begane grond. Ga je op termijn verhuizen? Een aanbouw is een goede investering, omdat je huis meer waard wordt met de extra vierkante meters.

Een scala aan mogelijkheden

Bij het ontwerp van je aanbouw kan je dezelfde stijl kiezen als je woning waardoor de twee gedeelten meer met elkaar in verbinding staan. Kies je voor contrast, dan wordt jouw aanbouw de eyecatcher van het huis. Ook in materiaal heb je veel keus. Baksteen lijkt de meest voor de hand liggende keus, maar metaal en hout zijn ook mogelijk.

Financiering van een aanbouw

Een aanbouw heeft veel voordelen, maar het is wel een behoorlijke investering. Niet iedereen heeft hiervoor voldoende spaargeld. Een tweede hypotheek is een mogelijkheid om je aanbouw te betalen. Je financiert de aanbouw vanuit de overwaarde van je woning. Niet elke woning kent een overwaarde. Met bijvoorbeeld een snelle lening via Ferratum kan je toch de financiering van een aanbouw regelen.

Aandachtspunten bij een aanbouw

Voordat je vol enthousiasme van start gaat, is het goed om te beseffen dat een aanbouw nog andere kosten met zich meebrengt. De extra ruimte moet tenslotte ook nog ingericht worden. Vergeet ook niet de verwarmingskosten en het onderhoud aan de aanbouw. Ga voor de start van de bouw na of je een vergunning nodig hebt. Als dit het geval is, moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Bij het besluit om een vergunning te verlenen kijkt de gemeente naar de ligging van de aanbouw, het uiterlijk ervan en hoe oud je huis is.

Denk goed na over het plaatsen van een aanbouw, maar als je er eenmaal voor gaat, is een aanbouw een prachtige toevoeging aan je woning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
geel combineren met andere kleuren Previous post Geel in je interieur: inspiratie en tips
De zolder inrichten Next post De zolder inrichten: 5 x inspiratie