Read Time:3 Minute, 44 Second

Je veiligheid thuis heeft natuurlijk de hoogste prioriteit. Er zijn echter veel verschillende veiligheidsmaatregelen die de stijl van je huis niet ten goede komen. Daarom zetten we in dit artikel een aantal veiligheidsmaatregelen op een rij die de stijl van je huis niet teniet doen. Zo kun jij genieten van een prachtig huis, terwijl je je er ook uitermate veilig in voelt.

Een goede VPN

Ten eerste is een goede VPN van groot belang. Een VPN is niet direct een fysieke verbetering, maar je hoeft er zeker de stijl van je huis niet voor op te offeren. Het installeren van deze VPN op je router is van cruciaal belang. Met de steeds groter wordende markt voor Smart Home apparatuur, wordt dit ook voor hackers een steeds groter doelwit. Door een VPN te installeren op je router, zorg je ervoor dat de data die via jouw apparaten naar het internet wordt verzonden en weer ontvangen wordt, versleuteld is. Zo is het voor hackers ook een stuk moeilijker om toegang te krijgen tot jouw Smart Home apparatuur.

Daarnaast heeft een VPN nog een ander groot voordeel. Doordat het internet denkt dat jij je op de locatie van de server bevindt waar je verbinding mee maakt, kun je profiteren van content die in andere landen wél al beschikbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwste games, nieuwe afleveringen van TV-shows of jouw favoriete Netflix series!

Slimme sloten

Allereerst zijn slimme sloten een aanrader. Hiermee beveilig je je huis elektronisch, waardoor je geen sloten meer nodig hebt. De sloten zijn te ontgrendelen door een pas of druppel die je erbij moet houden. Het fijne hiervan is ook, dat de druppel niet tegen de voordeur aangehouden hoeft te worden. Heb je bijvoorbeeld je handen vol met boodschappen, dan kan je deur ook op afstand opengemaakt worden, zolang je maar dichtbij genoeg bent.

Deurbel

Ook een slimme deurbel is een belangrijke stap voor een veilig huis. Wanneer er namelijk wordt aangebeld, wordt er een verbinding tussen jouw smartphone en de deurbel opgezet. Door de camera die zich in de deurbel bevindt, kun jij precies zien wie er voor de deur staat. Daarnaast kun je ook een gesprek voeren met diegene, doordat er een microfoon en luidspreker aan de slimme deurbel gekoppeld zit. Dit werkt niet alleen als jij gewoon thuis op de bank zit, maar ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Zo kun je dus ook tegen de postbode vertellen dat hij het pakketje beter bij de buren af kan geven.

Het alarmsysteem inclusief camera’s

Ook een alarmsysteem inclusief camera’s kun je naadloos integreren in het design van je huis. De huidige alarmsystemen zijn namelijk voorzien van vele verschillende nieuwigheden. Zo kun je door middel van notificaties op de hoogte gehouden worden van de situatie in en rondom je huis. Dit kan dus ook als je op vakantie bent. Je bent daarbij niet afhankelijk van een locatie.

Deze camera’s kun je zowel buiten als binnen aansluiten. Heb je liever geen camera’s, maar werk je met sensoren, dan kun je deze ook aansluiten op je centrale alarmsysteem. Deze bewegingssensoren kunnen er ook voor zorgen dat je notificaties krijgt op je telefoon.

Beveiligde blindering

Ook een centraal aangestuurde blindering kan je helpen om je huis beter te beveiligen. Je kunt hiermee je blindering op afstand besturen. Hierdoor kun je het laten lijken alsof er iemand thuis is, doordat je deze op vakantie kunt aansturen. Zo kun je overdag automatisch de blindering omhoog doen, terwijl je ’s nachts de blindering weer omlaag kunt doen. Dit is niet alleen veiliger, het is ook erg handig om je blindering vanop afstand te besturen.

Het grote voordeel van deze blindering is dat je deze automatisch in kunt stellen. Zo kun je een vast tijdstip instellen dat de blindering omhoog komt, terwijl je ook een vast tijdstip kunt kiezen dat de blindering weer omlaag gaat. Houdt daarbij wel rekening met de zomer- en wintertijd. 

Zoals je leest, zijn er verschillende manieren om je huis goed te beveiligen, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de stijl van je huis. Het integreren van deze verschillende beveiligingsmaatregelen zorgt er dus niet alleen voor dat je huis veiliger is, het zorgt er ook voor dat je geen stijl inlevert. Hoewel deze maatregelen natuurlijk de veiligheid verhogen, is de belangrijkste maatregel om een VPN te installeren. Hiermee kun je namelijk de Smart Home apparatuur die hierboven genoemd is, beveiligen en voor hackers ontoegankelijk maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
De zolder inrichten Previous post De zolder inrichten: 5 x inspiratie
Paars in je interieur Next post Paars in je interieur: inspiratie en tips