Read Time:2 Minute, 40 Second

Veel mensen gebruiken de garage om hun auto veilig neer te zetten, gereedschappen op te bergen en oude meubelstukken neer te zetten. Toch kun je de garage niet alleen voor deze doeleinden gebruiken. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de ruimte helemaal leeg te halen en hier een werkplek van te maken. Heb jij niet voldoende ruimte in huis voor een werkplek in een andere kamer? Dan kan het ombouwen van de garage als werkplek zeker interessant zijn. In dit artikel lees je wat je precies moet doen om het garage als werkplek gebruiken mogelijk te maken.

Het vervangen van de garagedeur

Heeft jouw garage op dit moment nog een deur die je helemaal naar boven open kunt doen? Dan kun je deze deur het beste vervangen voor een normale garagedeur. De garagedeur die je naar boven moet openen, is namelijk vooral handig voor het inrijden van de auto. Zet je de auto niet meer in de garage omdat je hier je werkplek maakt, dan heb je de deur niet meer nodig. In dit geval kan de deur zelfs onhandig zijn, zeker als je regelmatig mensen ontvangt op jouw nieuwe werkplek. De eerste stap die je moet nemen voor garage als kantoor gebruiken, is dan ook het vervangen van de deur van de garage.

Het installeren van goede verlichting

Om goed in de garage te kunnen werken, heb je hier goede verlichting nodig. Nu heb je waarschijnlijk nog ietwat donkere verlichting in de garage hangen, maar dit is niet handig als je hier echt wil gaan werken. Vervang de verlichting met wat fellere lampen en je kunt ook prima in de late avonduren in de garage werken. Ook handig: lampen die je kunt dimmen. Zo hoef je niet altijd in fel licht te werken, maar kun je de lampen ook wat minder fel zetten als je dit fijn vindt.

Het installeren van een verwarming

De meeste mensen hebben geen verwarming in de garage. Dit is ook niet nodig als je de garage als opslagplek gebruikt, maar wel als je er wil werken. Installeer een goede verwarming in de garage en je kunt er niet alleen prettig werken in de zomer, maar ook in de koude wintermaanden. Heb je een grote garage en bouw je deze ruimte helemaal om tot kantoor? Dan heb je meerdere verwarmingselementen nodig in de ruimte om het goed warm te houden.

Het verbeteren van de isolatie

Om de warmte in de garage goed vast te houden, heb je goede isolatie nodig. Wij raden je aan om een isolatie-expert in te huren om de isolatiewaarde van de garage te achterhalen en mogelijk te verbeteren. Dit is niet alleen een must als je de verwarming aan hebt staan, maar ook zeker in de zomer. Is de garage goed geïsoleerd, dan komt er namelijk minder warmte van buiten naar binnen. Dit betekent dat je met een goede isolatie ook fijner in de garage kunt werken in de zomermaanden.

Het plaatsen van de juiste meubelstukken

Tot slot moet je uiteraard de juiste meubelstukken in de garage zetten voor garage als kantoor gebruiken. Denk hierbij aan een bureau, een bureaustoel, een goede bureaulamp en alle accessoires die je in een werkruimte gebruikt.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sieradendoos kopen? 4 tips!
Next post Tips voor snelle make-over van de woonkamer