Read Time:2 Minute, 18 Second

Lichtpunten in je huis zijn van grote invloed op de sfeer die je wil creëren. Als je bijvoorbeeld een retro interieur hebt kun je kiezen voor uit de kluiten gewassen industriële lampen boven je eettafel. Wanneer strak en modern meer je ding is zijn er hele slanke staande exemplaren van chroom die een bepaald deel van je kamer beschijnen. Maar misschien voel jij je thuis bij robuust en landelijk en heb je meer met kroonluchters en grote lampenkappen. Wat je stijl ook is, kies in ieder geval voor ledverlichting want dat geeft niet alleen mooi licht maar is ook veel energiezuiniger. Bovendien gaan ledlampen veel langer mee. Nog een groot voordeel van ledverlichting is dat het heel makkelijk te dimmen is. Hoewel tl-verlichting nog steeds geassocieerd wordt met fabrieken, scholen, keukens en garages is dat allang niet meer het geval. Tegenwoordig is het ook heel trendy om een led tl buis op te hangen in je woonkamer of slaapkamer. De trendkleuren op dit moment zijn marineblauw en gitzwart. Als je dit combineert met een led tl buis krijg je een hele bijzondere sfeer die je niet snel ergens anders zult zien. In dit artikel vertellen we je hoe je met licht het gewenste effect creëert in elke ruimte. 

Dit zijn de mogelijkheden van led

Zoals gezegd is ledverlichting heel goed te regelen qua sterkte met een speciaal daarvoor gemaakte led dimmer. Daarbij is het energiezuinig en gaat langer mee. Nog een groot voordeel is dat ledverlichting niet warm wordt en dus veel veiliger is dan traditionele verlichting. Tot slot zijn ledlampen heel makkelijk te vervangen en in veel verschillende kleurstellingen verkrijgbaar.  

Voel je thuis in je huis

Het is een misverstand om te denken dat ledverlichting koud en fel is. Je kunt het makkelijk dimmen zodat je een warme of luxe sfeer in je huis krijgt. Ledverlichting is eenvoudig in te bouwen en wordt vaak gebruikt als inbouwspot. In het plafond of de vloer bijvoorbeeld, maar ook in de treden van een trap. Er zijn ook lange led strips te krijgen die je langs het plafond laat lopen of rond een pilaar kunt wikkelen. Maar welke kleur doet wat? Wit en blauw zullen de liefhebbers van modern aanspreken, terwijl oranje en geel gezelligheid en warmte uitstralen. 

Keuken, schuur en garage

Natuurlijk wil je in de keuken, schuur of garage wel kunnen zien wat je doet. Dan is een led tl buis de ideale oplossing. In combinatie met de hoofdverlichting kun je led tl’s onder de keukenkastjes plaatsen om het aanrecht te verlichten. En in de schuur of de garage kun je wederom de lichtsterkte aanpassen als je aan het klussen bent. Hoe dan ook; ledverlichting is altijd en overal in huis een goed idee. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
eigen brood Previous post Jouw eigen brood op de plank
raamdecoratie Next post De leukste decoraties voor je ramen