Read Time:2 Minute, 27 Second

Koken en bakken zit in jouw bloed. En dat kruipt waar het niet gaan kan! In jouw keuken heb jij het dan ook helemaal voor elkaar en beschik je over alles om aan de (be)slag te kunnen gaan.

Althans, in de ideale situatie. Geldt die voor jou? Zo nee, dan is er niks aan de hand. Je huis is namelijk nooit af. Bij het verstrijken van de tijd zie je telkens weer hoe het anders en beter kan. Dus ook je keuken en eethoek zijn aan metamorfoses onderhevig. Maar we hebben het hier niet puur over de esthetische kant van dit verhaal. Ook de praktische willen we even toelichten!

Natuurlijk niemand anders dan een keukenprins(es) als jij kan beter vertellen wat je precies nodig hebt om de heerlijkste gerechten te bereiden. Maar toch hebben we hieronder wat voorbeelden samengesteld van zaken die absoluut niet mogen missen.

Precisie

Bakken en koken zijn geen exacte wetenschappen. En toch wil je niet te veel aan het toeval overlaten. Voeg je namelijk ingrediënten toe uit de losse pols, dan kunnen de smaak en samenstelling al snel uit balans raken. Dus gebruik die maatbeker en weegschaal waar ze voor bedoeld zijn: het precies afwegen en -meten van de juiste hoeveelheden die voor een specifiek recept vereist zijn.

Het scherpst van de snede

Snijplanken zijn gevaarlijke dingen. Nog erger dan messen. De bacteriën die in de groeven blijven zitten, kunnen namelijk overgaan op andere ingrediënten die je vervolgens gaat snijden. Maakt niet uit hoe goed je die oppervlakken schoon schrobt. Gebruik daarom één plank per ingrediënt soort.

Alle pannen verzamelen!

Nou ja, niet allemaal. Echter, een standaard setje bevat enkel het hoognodige om mee te kunnen koken. Een wok, koekenpan, braadpan, grillpan en andere gespecialiseerd keukengerei laten nog op zich wachten. Die moet je apart kopen, maar dat kan wel behoorlijk duur uitvallen. Gene probleem voor een gepassioneerd mens als jij, toch?

Pittige tantes

Kruiden hebben zo hun voors en tegens. Ja, ze maken eten lekker, maar je wilt er vaak wel een heleboel van in huis hebben om zelf te kunnen kiezen welke je gebruikt. Zo raak je langzaamaan het overzicht een beetje kwijt. tenzij je al je potjes in een handig rekje kunt plaatsen, wat ook weer voorkomt dat ze gezamenlijk te veel plek op je aanrecht innemen.

Eten waar je wilt

Aan de eettafel, in de woonkamer? Dankzij een handige borrelplank kun jij allerlei zelfgemaakte hapjes overal neerzetten. Dan moet daar na een uitgebreid diner nog wel plaats voor zijn, natuurlijk. Maar zonder gezellig natafelen je gasten naar huis sturen, doe je natuurlijk ook weer niet. Tenzij jullie een strak schema hebben, uiteraard. Toch is een gezellige avond samen wel iets om naar uit te kijken en een moment om je vooral niet te haasten.

En neem je het liefste jouw eigen lekkernijen mee naar school of werk? Dan kun je maar beter over een ruime broodtrommel beschikken.

Eet smakelijk!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
elitis behang Previous post De eigentijdse en bijzondere designs van Elitis behang
licht in de ruimte Next post De effecten van licht in een ruimte