Read Time:3 Minute, 46 Second

Gebruik deze checklist voor je babykamer

benodigdheden babykamer
Happy Baby Babyledikant à €529,-

Verwachten jullie binnenkort je eerste kindje? Dan gaan jullie een spannende tijd tegemoet. Voordat het kindje geboren wordt zijn er een hoop dingen die geregeld moet worden, bijvoorbeeld het inrichten van de babykamer. Met deze checklist babykamer vergeet jij geen belangrijke dingen die echt tot de essentiële dingen in de kamer behoren. Hou er rekening mee dat het sommige artikelen een lange levertijd hebben. Tegen de tijd dat jullie kindje geboren wordt kunnen jullie hem of haar verwelkomen in een prachtige kamer. Dit zijn de belangrijkste waar je rekening mee moet houden:

Checklist babykamer benodigdheden

• Ledikant of wieg
• Commode
• Kledingkast
• Matras
• Ondermatrasbeschermer
• Dekbed
• Lakentjes
• Lamp
• Behang/verf en gordijnen
• Moltonzeiltjes en onderhoeslakens
• Hoeslakens
• Box en boxkleed
• Babyfoon

Je bestelt niet zomaar de benodigdheden babykamer. Let goed op de kwaliteit van de spullen.

commode
Child home commode flemish à €509,-

Jullie willen je pasgeboren kindje in een kamer laten slapen waar de spullen goed zijn en de baby dus veilig is. Een van de belangrijkste dingen op de checklist babykamer is de wieg of een ledikant. Maar je baby zal niet alleen slapen in de kamer en dus heb je ook andere dingen nodig. Een commode is bijvoorbeeld handig. Hier kun je de spullen voor je baby in opbergen. Op die manier heb je er altijd makkelijk toegang tot en hoef je niet te zoeken naar de dingen die je nodig hebt. Je hebt het dan ook meteen dicht bij de hand, dat maakt het ook een stuk eenvoudiger. Dit is bijvoorbeeld heel handig bij het verschonen van je baby. Heb je meer kleertjes en spulletjes dan in de commode passen? Koop dan ook een mooie kast voor in de kamer waar je deze spullen in kunt opbergen.

Onmisbaar op de checklist babykamer

Onder benodigdheden babykamer valt natuurlijk ook een aantal dingen die jij goed kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne stoel waarin jij kunt zitten. Dit is prettig voor wanneer je de baby borstvoeding of de fles geeft. Maar ook wanneer je gewoon dichtbij je kindje wilt zijn terwijl hij of zij slaapt is dit een goed meubel om te hebben. Bij al deze spullen is het belangrijk dat de kwaliteit van de spullen uitstekend is. Voor de verschillende meubels op de checklist babykamer zijn kwaliteitseisen verbonden. Bij een commode is het bijvoorbeeld nodig dat deze een bepaalde hoogte heeft. Dit is afhankelijk van de lengte van de papa en mama. Koop het niet te laag of te hoog. Je hebt dan een mindere controle over je kindje en dat kan een risicovolle situatie zijn. Ook het blad van de commode moet groot genoeg zijn. Je baby kan zich bijvoorbeeld ineens omrollen. Dan moet hij of zij er niet ineens van afvallen.

Koop de juiste benodigdheden babykamer

Op de checklist babykamer vind je naast de meubels ook een hoop andere spulletjes die je hard nodig zult hebben als je een kindje hebt. Zorg voor een mooie lamp en de spullen die je kindje een prettige nachtrust zullen bezorgen, zoals een goede deken. Vergeet ook niet om de babykamer in een leuke kleur te verven. Weet je al of je een jongetje of een meisje

kledingkast belle
Bopita kledingkast belle à €1099,-

krijgt? Dan kun je daar de verf of het behang op aanpassen als je dat wilt. Zorg ook dat je dingen zoals kruiken en kruikenzakken, een box en boxkleed en een babyfoon in huis hebt. Dit zijn de essentiële dingen die je nodig hebt. Daarnaast kun je de kamer opleuken met accessoires. Leuke bewaardozen, muurstickers, knuffeldieren en mooie gordijnen zijn slechts voorbeelden van hoe jij de kamer zo leuk mogelijk voor je kindje kunt maken. Hou hier altijd bij in de gaten dat de kwaliteit van de spullen goed is en geen gevaar vormt voor het kindje. Vermijd producten met kleine onderdelen die je kindje in zijn of haar mond kan stoppen. Zeker wanneer ze wat ouder zijn gaan ze veel op ontdekkingstocht uit en zul je merken dat ze hierbij van alles in hun mond stoppen. Vermijd bijvoorbeeld ook scherpe punten

waar je kindje zich aan kan stoten. Dit is niet alleen belangrijk in de babykamer, maar ook in de rest van het huis. Daarnaast zijn er natuurlijk meer dingen die aangeschaft moeten worden. Vergeet een praktisch autostoeltje niet of een leuk wipstoeltje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Traplopers: hip of oubollig?
Next post Welk Materiaal Dekbedovertrek past bij jou?