Read Time:2 Minute, 51 Second

Een van de keuzes waar je voor staat in het interieur van je woning is de trap. Ga je voor een naturel look, werk je de trap liever af met een fantasietje of misschien is een traploper wel meer je ding? De traploper is natuurlijk een oude favoriet die je vast en zeker al ooit eens ergens bent tegen het lijf gelopen. Waar enkele jaren geleden de traploper nog een echte reliek van het verleden was is deze manier van stofferen weer helemaal in zwang aan het geraken. Maar waarom zou jij een traploper overwegen? Waar komt het vandaag en wat zijn de voordelen?

Een vleugje geschiedenis

Voor de reden van het ontstaan van de traploper hoef je niet al te ver te zoeken. Deze loopt immers samen met de geschiedenis van de gewone loper. Dit vloerkleed werd gebruikt om mensen toe te laten met intacte propere voeten van een wagen richting een gebouw te laten lopen. De traploper heeft exact dezelfde functie zij het dan van de benedenverdieping richting de bovenverdiepingen. Bovendien hadden de traplopers al vrij snel redelijk wat succes dankzij de demping van het geluid. Een functie die zeker zijn nut had bij de oude, houten, krakende trappen.

traplopers

foto: www.traplopershop.nl

De moderne traplopers

traploper
foto: derodeloper.nl

Traplopers hebben een lange tijd ook te lijden gehad onder het imago van een wat suf en oubollig element te zijn in huis. Eenzelfde evolutie viel eigenlijk ook al op te tekenen bij zowat alles wat met tapijt te maken had. Vandaag de dag zijn de tapijtlopers echter helemaal terug. Daarvoor zijn er verschillende verklaringen: aan de ene kant zorgt de bril van de nostalgie ervoor dat zaken die lange tijd uit de mode waren onvermijdelijk weer in de mode komen. Aan de andere kant hebben traplopers diverse voordelen en zijn de mogelijkheden qua styling nooit groter geweest.

Mogelijkheden met traplopers

Traplopers waren in vroegere dagen enkel betaalbaar verkrijgbaar in zware tapijtstoffen. Dat is in onze moderne maatschappij al lang niet meer het geval. Tapijt en traplopers zijn verkrijgbaar in diverse stoffen en talloze kleuren. Of je nu een fan bent van katoen, kokos, nylon, wol of wat je jezelf ook nog maar kan bedenken: het is allemaal mogelijk voor je traploper. Ook het artistiek uiten via de traplopers is geen probleem. Traplopers zijn in eigentijdse designs te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog. Laat die creatieve zelf in je dus maar los bij het bepalen van de juiste traploper.

Voordelen van de traploper

De traploper heeft enkele voordelen die niet te onderschatten zijn bij de keuze wat je met die trap moet doen. Zoals al vermeld werd is een traploper een uitstekende demper van eventueel geluid bij het beklimmen van de trap. Een functie die zeker en vast gesmaakt zal kunnen worden door koppels die op aparte uren gaan slapen en elkaar niet wakker wensen te maken. Daarnaast is een traploper een fantastisch middel om lichte beschadigingen aan de trap aan het oog te verdoezelen. Ook esthetisch is een traploper een goede keuze: een traploper straalt klasse en luxe uit. Laten we daarbij bovendien niet vergeten dat een traploper een zachte, warme ondergrond geeft en dat deze met gemak te vervangen zijn. Als je dus even het huidige design moe gezien bent kan je zonder problemen een nieuwe traploper leggen. Niet veel alternatieven kunnen hetzelfde zeggen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
rocket stove design Previous post Een Rocket Stove is efficiënt verwarmen met een uniek design
Next post Checklist voor je babykamer