Read Time:3 Minute, 25 Second

Een nieuw bed kopen is niet zomaar iets wat je elke dag doet. Een nieuw bed is vaak een behoorlijke investering. Veel mensen kijken bij de aanschaf van een bed naar de prijs en het uiterlijk van het bed, maar het belangrijkste is eigenlijk om ook een goede investering in jezelf te doen. Een goed bed zorgt er namelijk voor dat je een goede nachtrust hebt, waarbij je lichaam en geest goed tot rust kunnen komen. Een goed bed kan vele fysieke en zelfs psychische klachten voorkomen.

Nieuw bed kopen tips

Hieronder hebben we een tiental tips beschreven die de keuzes bij het kopen van een nieuw bed makkelijker kunnen maken.

Orientatie op internet of woonmagazinesnieuw bed kopen

Weet je al wat voor soort bed je graag zou willen? Heb je het liefst een boxspring, een ledikant of misschien wel een waterbed? Aan wat voor eisen moet het bed voldoen? Moet het bed elektrisch verstelbaar zijn of geef je juist de voorkeur aan een vlakke bodem. Op het internet of in woonmagazines kun je je goed orienteren op de verschillende mogelijkheden. Heb je eenmaal een bed gevonden dat je graag zou willen, dan kun je bij verschillende winkels kijken wat de prijs ongeveer hoort te zijn.

Vraag vrienden en kennissen wat voor bed zij slapen

Het kan nooit kwaad om bij vrienden en kennissen eens na te vragen op wat voor bed zij slapen en wat voor matras ze gebruiken. Hoe bevalt een bepaald matras en bij welke winkel hebben ze dit gekocht? Hierdoor heeft u meteen het advies van iemand die u volledig vertrouwd zonder dat er commerciele beweegredenen achter zitten.

Op wat voor matras slaap je nu?

Wat voor soort matras gebruik je momenteel? Dat is een belangrijke vraag om te kijken of het type matras goed bij je past. Is het matras zelf wel aan vervanging toe? Is het huidige matras niet te klein?

Jouw wensen

Wat is belangrijk voor jou als je een nieuw bed koopt? Belangrijke afwegingen zijn bijvoorbeeld:

  • Heb je rugklachten?
  • Heb je nekklachten?
  • Heb je het in bed vaak koud of juist warm?
  • Heb je een verstoord slaapritme?

De wensen van je partner

Natuurlijk is het belangrijk om je wensen af te stemmen met je partner. Bij de aanschaf van een nieuw bed is het erg belangrijk om samen naar een winkel te gaan om een nieuw bed te kopen.

Ga naar een specialist op het gebied van slapen

Een slaapadviseur kan u goed advies geven op het gebied van bedden. Zorg dat je van te voren een afspraak maakt met een slaapadviseur zodat je weet dat hij/zij tijd voor je heeft. Zo kun je vaak verschillende bedden uitproberen, waardoor je een beter gevoel krijgt bij verschillende soorten matrassen. Probeer hierbij de tijd te nemen zodat je daadwerkelijk weet hoe deze matrassen liggen en aanvoelen.

nieuw bed kopen tips

De prijs van het nieuwe bed

Een nieuw bed kost vaak aardig wat geld. Zoals we al eerder vermelden is een bed ook een echte investering in jezelf, waarbij je dus zeker niet voor de goedkoopste optie moet gaan. Let er wel op dat een bed vaak uit meerdere elementen bestaat. Bij het opvragen van de prijs moet je duidelijk vragen naar de totaalprijs, want de prijzen kunnen soms veraderlijk zijn.

Ga uitgerust shoppen

Het klinkt misschien gek, maar als je een nieuw bed gaat kopen is het belangrijk dat je goed uitgerust bent. Een bed ligt al snel lekker als je moe bent.

Past het nieuwe bed in de slaapkamer?

Heb je een bed gevonden dat goed aansluit op jouw wensen? Dan is het wel noodzakelijk dat het bed ook in de slaapkamer past en dat het bed naar boven kan worden gebracht zonder al te veel moeite.

Montage kosten nieuw bed

Ben je zelf niet echt handig of heb je simpelweg geen tijd om het nieuwe bed in elkaar te zetten? Vraag dan voordat je het bed aanschaft na of de prijs inclusief montage kosten is. Vele beddenwinkels komen de bedden tot aan de deur brengen en zorgen ook voor montage. Andere speciaalzaken vragen juist weer geld voor transport en montage.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat heb ik aan een Quooker?
Next post Boomhutbedden