Read Time:3 Minute, 12 Second

Een bohemian interieur is een interieur waarin alles kan en mag. Het is een gedurfde en expressieve woonstijl waarin niet alles ‘binnen de lijntjes’ hoeft te zijn. In een bohemian interieur worden verschillende (exotische) kleuren, prints, materialen en stoffen met elkaar gecombineerd. Combinaties die je wellicht niet op voorhand had bedacht, maar die een prachtig resultaat opleveren. Omdat het inrichten van een bohemian interieur best moeilijk kan zijn, helpen wij je alvast een handje met deze vijf tips!

1. Bohemian interieur: ga los met kleuren

Kenmerkend voor een bohemian interieur is een opvallende mix van (exotische) kleuren. Je kunt het zo kleurrijk maken als je zelf wilt! Een makkelijke manier om kleur toe te voegen is door middel van bohemian woonaccessoires. Denk aan bohemian kussens, een bohemian tapijt, bohemian vazen en bohemian potten. De muren en meubels kan je neutraal houden, maar je kunt ook helemaal los gaan door deze ook van een vrolijk kleurtje te voorzien. Het is maar net wat jij het leukste vindt!

Wat zijn dé bohemian kleuren? Hierbij denken we aan diepe en intense kleuren uit India en Marokko. Er zijn tal van kleuren om mee te experimenteren, maar hier vind je alvast aan paar voorbeelden: magenta, aubergine paars, turquoise, donkere groentinten, azuur- en koningsblauw en okergeel. Je kunt deze kleuren mooi combineren met lichte aardetinten zoals beige, taupe of zandkleur. Door zachte en diepe kleuren te combineren, creëer je een prachtig resultaat!

2. Mix verschillende prints

Naast kleuren zijn tropische prints onmisbaar in een boho inrichting. Door verschillende prints te combineren, creëer je een levendig en speels effect. Ook hierbij ga je zo ver als je zelf wilt. Wanneer je een rustige woonkamer verkiest, is het wellicht fijn om een neutrale basis te houden. Bijvoorbeeld een basic bank of bed met daarop kussens in verschillende prints, zoals op onderstaande voorbeelden. Als je het fijn vindt, kan je ook prima een gekleurde bank combineren met allerlei prints erop. We zeiden het al eerder: in een bohemian interieur kan en mag alles!

3. Gebruik verschillende stoffen

Kussens, vloerkleden, gordijnen… Het zorgt allemaal voor een bohemian sfeer. Je kunt ook perfect meerdere vloerkleden met elkaar combineren, bijvoorbeeld door twee vloerkleden naast elkaar te leggen op de vloer. Of wat ook erg leuk is: een kleurrijk vloerkleed aan de muur hangen. Je hoeft niet bang te zijn dat al deze kleuren en stoffen gaan vloeken. Het is juist de combinatie van verschillende kleuren en stoffen die typerend is aan een boho inrichting. 

4. Gebruik natuurlijke materialen

Door het gebruik van warme kleuren en stoffen heeft een bohemian interieur een natuurlijke uitstraling. Om de natuurlijke look te versterken en een warme sfeer te verkrijgen, is het fijn om natuurlijke materialen toe te voegen. Houten accessoires en meubels zijn hiervoor ideaal! Net zoals de kleuren, prints en stoffen met elkaar gecombineerd kunnen worden, kan je ook prima verschillende soorten hout met elkaar matchen. Ook bamboe en rotan zijn prachtige materialen om mee aan de slag te gaan in je interieur. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden!

5. Haal veel groen in huis

Tenslotte is het belangrijk om je bohemian interieur af te werken met veel planten. Maak je eigen jungle door veel kamerplanten bij elkaar te zetten of te hangen. Grote planten in het interieur zijn sowieso een succes. Maar ook een kleine mix van planten, zoals cactussen of vetplantjes, creëren al een groene en levendige sfeer in huis. Je kunt deze plantjes op een plankje neerzetten, op een bijzettafeltje of de vensterbank. Een combinatie van kleine en grote planten kan natuurlijk ook. In dit interieur mag je volop experimenteren!

Zo, dit zijn vijf tips voor een bohemian interieur. Door voor een bohemian woonstijl te kiezen, onderscheid je je van anderen en maak je je huis uniek. En laat dat ook een reden zijn waarom wij zo van deze stijl houden!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunstplanten Previous post Stap in de wondere wereld van de kunstplanten
kunstgras in het jaar 2020 Next post Kunstgras in het jaar 2020