Read Time:4 Minute, 4 Second

Met de enorme hoeveelheid en diversiteit in woonaccessoires, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken voor jouw situatie thuis. Er is niet alleen een groot aanbod van producten, ook de materialen verschillen enorm. Zo kunnen diverse woonaccessoires zijn gemaakt van kunststof, hout, metaal, stof en nog vele andere materialen. Een materiaal dat nu weer in opkomst lijkt is het natuurlijk materiaal rotan. Rotan woonaccessoires zie je vaak om je heen. Bijvoorbeeld veel stoelen op terrassen zijn ervan gemaakt. Ook tuinmeubels worden dikwijls vervaardigd uit rotan. De populariteit van rotan woonaccessoires is afwisselend. Elke generatie heeft een aantal periodes dat het zeer populair is en periodes dat het weer wat minder populair is. Rotan woonaccessoires zijn momenteel zeer hot. Rotan woonaccessoires zijn ook sterk in opkomst. Zo worden er vele leuke accessoires vervaardigd, van een bijzettafeltje tot aan een bankstel. In principe kan gezegd worden dat rotan woonaccessoires te verkrijgen zijn in alle vormen en maten. Door de buigzaamheid van rotan zijn de mogelijkheden onbeperkt.

rotan stoel
LaForma Akit à €250,-
rotan stoelen
LaForma Tishana à € 157,00
stoel rotan
LaForma Cobal à € 448,00
rotan fauteuil
LaForma Adnaul à € 343,00

Rotan meubels

Meubels die gemaakt zijn van rotan zijn momenteel erg populair. Denk aan de vele tuinstoelen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Maar het beperkt zich niet meer tot enkel tuinmeubels. Ook binnenshuis zijn rotan meubels aan een opmars bezig. Zo zijn er veel rotan meubels te verkrijgen. Bijvoorbeeld een rotan stoel, zoals de Laforma Akit ligstoel. Het materiaal werkt bijzonder sfeerverhogend in een woonkamer. De rotan stoel is een lust voor het oog met zijn fraaie gebogen design. Daarnaast ligt en zit deze stoel heerlijk. Deze prachtige rotan stoel is heel mooi te combineren met bijvoorbeeld een leuke schapenvacht eronder en een matchend tafeltje, zoals bijvoorbeeld het bijzettafeltje dat ook uit rotan is vervaardigd van hkliving in naturel uitvoering. Het hele huis fleurt ervan op.

rotan lamp
Ay illuminate umut 3 hanglamp à €459,-
lamp rotan
LaForma Columbus à €169,-

Rotan lampen

Ook wanneer het aankomt op verlichting, zijn er veel rotan lampen waarmee je je huis kunt verrijken. Zo zijn er prachtige exemplaren verkrijgbaar die je aan het plafond kan hangen. Een leuk voorbeeld hiervan is de ay illuminate umut 3 rotan lamp. Je kunt er een prettig ogende sfeer mee creëren door deze bijvoorbeeld boven de eettafel te hangen. Ze kunnen ook erg goed tot hun recht komen in een hal. Hiernaast zijn er ook diverse vloerlampen beschikbaar. Een mooie variant voor in de woonkamer of naast een bureau is de dutchbone memphis vloerlamp. Een van de mooiere rotan lampen voor in de huiskamer.

Rotan manden

Een welbekend product dat is gemaakt van rotan zijn de rotan manden. Je ziet ze regelmatig op rommelmarkten, in tv programma’s functionerend als sfeervol decor en door de stijgende populariteit, ook in woonmagazines. Rotan manden zijn niet alleen qua design erg sfeervol, maar ze zijn ook erg praktisch. Rotan manden zijn licht van gewicht en bieden vaak veel opslagruimte. Er zijn mooie exemplaren zoals de casa vivanta lara variant. De mand is erg stevig en natuurlijk een prachtig gezicht om in de kamer te hebben staan. Je kunt er van alles in kwijt, zoals je favoriete tijdschriften, kranten plaids of boeken.

rotan woonaccessoires
LaForma Henke à € 95,00
rotan salontafel
LaForma Aupap à € 279,99

Voordelen van rotan producten

Zoals hierboven al is gebleken, is rotan een bijzonder veelzijdig en natuurlijk product. Het is een zeer stevig materiaal dat er duurzaam is. Daarnaast heeft rotan als voordeel dat het een zeer licht gewicht heeft. Je bent dus nooit aan het sjouwen met je rotan meubels of woonaccessoires. Dankzij de flexibiliteit van de rotan stengel, is in principe elke vorm die je maar kan bedenken te produceren. Het resultaat hiervan is dat je veel creatieve vormen en maten van rotan producten tegenkomt. Dit maakt dat rotan woonaccessoires zo ludiek en exclusief overkomen. Het is qua materiaal en qua design een product dat generaties met elkaar verbind. Wie kent er geen oma of opa met die ene leuke rotan wasmand of met die gezellige oude rotan schommelstoel? Rotan geeft producten ook karakter. Dit is te wijten aan het feit dat het een 100% natuurlijk product is. Rotan is afkomstig van de rotan palm. Meestal is de productie en teelt ervan te vinden in Indonesië. Misschien wel het belangrijkste voordeel van rotan? Het sfeervolle karakter dat het uitstraalt. Wanneer je een rotan product in een huiskamer plaatst, fleurt die er onmiddellijk van op. Rotan is dus zeker hot.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonwinkels in middelburg Previous post De zes leukste woonwinkels in Middelburg
Next post Nieuwe bank kopen vs. bank stofferen