Read Time:2 Minute, 27 Second

We hebben er al eerder over geschreven: je kunt niet genoeg planten in huis hebben. Planten brengen allerlei voordelen met zich mee. Ze zorgen voor een gezonde atmosfeer en zuiveren de lucht in huis. Daarnaast zien ze er ontzettend leuk uit en creëren ze een gezellige en levendige sfeer. En wat ook handig is: planten passen bij iedere woonstijl. Of je nu een landelijk, modern of industrieel interieur hebt: voor iedere stijl is er wel een plant te vinden. Wij zijn vooral fan van grote planten in het interieur. In dit artikel lees je hoe je grote planten in het interieur kunt stylen, zonder dat het geheel too much wordt. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Grote planten verdelen in de ruimte

Hou je van grote planten in het interieur, maar ben je bang dat het toch wat te veel van het goede wordt? Daar hebben wij een oplossing voor gevonden, namelijk dat je grote planten kunt verdelen in de ruimte. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld, daar zijn de planten mooi verdeeld in de kamer: links en rechts. Doordat er voldoende ruimte is tussen beide planten, ontstaat er een evenwicht dat rust met zich meebrengt. En dat is precies wat we willen bereiken met grote planten in huis! Zo kan je dus perfect grote planten in huis halen, ook als je van een minimalistisch interieur houdt. Het maakt trouwens niet uit hoe groot de planten zijn, zolang ze maar mooi verdeeld zijn. 

grote planten in het interieur
grote plant in huis

2. Grote planten om lege hoeken op te vullen

Met grote planten in het interieur zorg je dat saaie, lege hoeken weer tot leven komen. Zet de planten in een mooie pot op de grond of plaats ze op een tafeltje. Een plant in iedere hoek van de kamer is wellicht iets te veel van het goede. Het leukste effect krijg je wanneer je twee hoeken van de kamer opvult met planten, bij voorkeur tegengestelde hoeken. Heb je maar één lege hoek in de kamer? Ook dat is prima! Je kunt er dan bijvoorbeeld een mooie Sansevieria als kamerplant neerzetten. Het gaat erom dat je grote planten op een plek neerzet waar ze optimaal tot hun recht komen, en een lege hoek is daarvoor ideaal. 

Sansevieria als kamerplant
Grote planten om lege hoeken op te vullen

3. Grote planten in het interieur: werk met hoogtes

Als alle kamerplanten in huis even hoog zijn, dan ziet dit er nogal saai uit. Bij grote planten in het interieur is het belangrijk om met hoogtes te werken. Deze afwisseling zorgt voor een speelse uitstraling en dat is leuk om te zien. Als je planten gaat kopen, let dan zeker op de verschillende hoogtes om variatie in huis te brengen. Wat ook ontzettend leuk is: een decoratie ladder met trappen waarop je planten kunt neerzetten. Zo werk je met hoogtes, ook al zijn je planten allemaal even groot. Met zo’n decoratie ladder heb je ook meteen één van de ultieme decoratie trends voor dit voorjaar in huis!

planten gaat kopen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Een glazen deur in huis Previous post Een glazen deur in huis: 5 voordelen
mooie design wasmand Next post Verrijk je badkamer met een mooie design wasmand