Read Time:2 Minute, 26 Second

Samen de perfecte kinderkamer bedenken

Soms is het gewoon tijd om de kamer van je kind eens grondig aan te pakken. Dat kan natuurlijk als er een verhuizing op het programma staat, maar soms is je kind ook gewoon uit zijn of haar kamer gegroeid. Past het kamertje niet meer bij jouw (b)engel? Dan is het hoognodig om het roer eens om te gooien en de kamer aan te passen!

Wanneer je grootse plannen hebt om de kinderkamer aan te pakken, dan is de eerste stap om dit te overleggen met je kind. Ga er samen lekker voor zitten en pak er een schetsboek en stiften bij. Zo kunnen jullie de beste ideeën meteen vastleggen en uittekenen. Als jullie nog niet precies weten hoe de kamer moet worden, kan het helpen om een mindmap te maken. Een mindmap is een soort woordenweb waarin je al je gedachtespinsels in kunt uitschrijven. Door steeds associaties te maken, kom je op veel nieuwe ideeën. Deze techniek kun je natuurlijk ook zelf toepassen als je kind nog te jong is, of wanneer er een nieuw kindje op komst is.

Drie manieren om een geweldige kinderkamer te maken

Natuurlijk hoef je niet direct het hele interieur weg te vervangen. Hieronder lees je drie manieren om een supermooie kinderkamer te creëren.

  1. Koop een hoogslaper. Met een hoogslaper heb je niet alleen meteen een blikvanger in de kinderkamer, maar je kunt er ook nog ruimte mee besparen. Onder een hoogslaper creëer je gemakkelijk een extra ruimte. Dat kan een studeerplek worden, maar ook een poppenkast of een winkeltje.
  2. Gebruik krijtbordverf. Met deze verf tover je een deur of muur om in een krijtbord, waarop je kind zich lekker uit kan leven met krijtjes in alle kleuren van de regenboog.
  3. Vrolijk de wand op. Door een afbeelding op de muur te zetten, kun je eenvoudig veel sfeer creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leeuw op de muur van een stoere junglekamer? Of een prachtige prinses op de wand van een mooie, roze prinsessenkamer?

Muurschilderingen versus muurstickers

Om een afbeelding op de muur te zetten, kun je een muursticker gebruiken. Bij Tenstickers.nl kun je de allermooiste muursticker maken. Het voordeel van een muursticker ten opzichte van een muurschildering, is dat een muursticker veel tijd en geknoei bespaart. Ook zijn deze muurstickers eenvoudig aan te brengen zonder bobbels of oneffenheden. Veel gemakkelijker dan schilderen dus.

Bij Tenstickers.nl moet je zijn als je op zoek bent naar de beste muurstickers. Het is bij er namelijk mogelijk om zelf een afbeelding uit te kiezen. Heb je dus een prachtige foto van een landschap, of een portret van je kind verkleed als piraat of prinses? Dan kun je deze gebruiken om een te gekke muursticker van te maken. Uiteraard vind je bij ons ook kant-en-klare ontwerpen voor stickers. Ze bieden er een heleboel in allerlei verschillende thema’s. Kijk eens op de website voor muurstickers slaapkamer.        

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunstplanten Previous post Nieuwe woning? Fleur je huis op met kunstplanten!
Parijs interieur Next post Interieur in Parijs stijl