Read Time:1 Minute, 57 Second

interieur in Parijs stijl

Wil jij je interieur in Parijs style inrichten? Dan maak jij een goeie keuze. Een Parijs interieur staat voor elegantie, klasse, chique en vooral trendy! Maar hoe pak je en dergelijke inrichting precies aan? Wat zijn zoal de kenmerken en hoe kun jij in jouw woning een interieur in Parijs stijl creëren? Wij gingen voor jou op zoek naar een paar onmisbare elementen en geven jou hierbij en aantal tips.

Veel wit

Een Parijs interieur vertoont veel wit. Ga voor witte muren en wit plafond. Vermijd allerlei prints en motieven. Kies ook voor je meubelen wit of tenminste heel lichte discrete kleuren: zacht grijs of beige voor een nog groter ruimtegevoel.

Spiegels en goud

Interieur in Parijs stijl
Door spiegels te hangen in je Parijs geïnspireerd interieur lijken je kamers dubbel zo groot. Ga voor een paar elementen in goud: de lijst van je spiegels of fotolijsten bijvoorbeeld. Ook een klein kunstwerkje in goud mag best. Een gouden randje aan een vloerkleed of een witte vaas met een gouden randje kunnen wonderen doen.

Houten vloer

Als je je woning nog volledig moet inrichten, kies dan voor een houten vloer. Je interieur in Parijs style is helemaal geslaagd als je kiest voor een visgraat parket vloer.

Ornamenten en krullen

Een interieur in Parijs stijl gaat voor ouderwetse charme. Denk hierbij aan rozetten en sierprofielen op je plafond, reliëf versieringen op je deuren en lijsten met veel krullen en franjes. Je interieur in Parijs stijl mag gerust wat Louis IX of Rococo elementen bevatten.

Wit en zwart

Met een paar accessoires of kunstwerken in wit en zwart creëer je een moderne en toch chique Parijse look in je woning. Ga voor contrasten op je muren met zwarte lijsten, grote zwarte vazen en schotels of grote zwarte kunstbloemen. Een zwart marmeren tafelblad of zwarte kranen in je witte badkamer trekken op een juiste manier de aandacht.

Kies voor kunst en eyecatchers

Parijs is een kunststad. Dit mag jij laten uitkomen in je interieur. Denk aan een sculptuur of een schilderij als blikvanger. Of wat denk je van een grote kristallen luchter of een design bank in felle kleuren zoals rood of hevig blauw? Eén enkele eyecatcher is vaak al voldoende om je kamer allure te geven. Aarzel niet om modern en klassiek met elkaar te combineren. In een Parijs geïnspireerd interieur werkt deze combinatie perfect.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kinderkamer Previous post 3 creatieve manieren om je kinderkamer uniek te maken
kerstverlichting kopen Next post 3 tips voor het kopen van kerstverlichting