Read Time:2 Minute, 59 Second

Een slaapkamer met een hoog plafond wordt vaak als zeer luxe ervaren. Dit komt omdat een dergelijk hoog plafond een luxueuze uitstraling heeft. Maar dit kan een probleem worden als de slaapkamer zelf een klein vloeroppervlak heeft, want als de kamer verkeerd is ingericht, kan de kamer koud, leeg, en rommelig aanvoelen. Dus hoe richt je een kleine slaapkamer met een hoog plafond in zodat deze warm en gezellig aanvoelt, maar zijn luxe uitstraling niet verliest? Soms zul je de hoogte in moeten om alles wat je in de slaapkamer wil hebben ook daadwerkelijk kan hebben. Tegenwoordig kun je daar een mooie losse houten trap voor kopen, die praktisch is, maar ook nog eens zeer stijlvol. 

De beste manier om een ​​kleine slaapkamer met een hoog plafond in te richten, is door balans en symmetrie te creëren; met hangende verlichtingsarmaturen voor gezelligheid, een praktisch verlichtingssysteem om diepte te creëren, een kenmerkende muur voor persoonlijkheid en een getextureerd plafond. Grote kans dat je met je bed de hoogte in moet, zodat je de ruimte daaronder ook kunt benutten. Een trapje zoals hierboven beschreven, en ook wel bekend van oude bibliotheken of zoldertrap kan dan uitkomst bieden.

Pas de regel van derden toe om balans te creëren

De regel van derden heeft zijn wortels in architectonisch ontwerp, waar het vaak wordt gebruikt om samenhangende ontwerpen te maken. Het toepassen van de regel van derden op een kleine slaapkamer met een hoog plafond kan het decoratie proces vereenvoudigen, balans creëren en voorkomen dat je slaapkamer aanvoelt als een grot. De regel komt hierop neer:

  • Meet de hoogte van de kamer.
  • Verdeel de hoogte van de kamer in drie segmenten.
  • De eerste twee segmenten van de vloer zijn de ”werkruimte” waar je kunt decoreren en spelen.
  • Het bovenste gedeelte moet ‘zoals het is’ worden gelaten om een ​​strakke, samenhangende look te creëren.

De regel van derden is waarschijnlijk het meest waardevolle advies dat kan worden gegeven als het gaat om kleine slaapkamers met hoge plafonds. Zodra je de muren van je kleine slaapkamer in drieën hebt verdeeld, kun je ze dienovereenkomstig gaan inrichten.

De eenvoudigste manier om de regel van derden voor je te laten werken in een kleine slaapkamer met een hoog plafond, is door de bovenkant van het raamkozijn uit te lijnen met de bovenkant van de kunst aan de muur om strakke lijnen en verhoudingen te creëren. Probeer, indien mogelijk, een kledingkast te vinden die zo groot is dat hij 2/3 van de muurhoogte beslaat, zodat hij op één lijn ligt met het kunstwerk en het raamkozijn om een ​​samenhangend uiterlijk te creëren en een warboel te voorkomen.

Gebruik een goed verlichtingssysteem om diepte te creëren

Licht is essentieel en een goed doordacht verlichtingssysteem kan elke ruimte er beter uit laten zien, maar dit is nog belangrijker in het geval van kleine slaapkamers met hoge plafonds.

Dit is echter niet zo eenvoudig; je moet enige basiskennis hebben van hoe binnenverlichting werkt. Binnenverlichting is grofweg onderverdeeld in drie categorieën:

  • Omgeving, de primaire lichtbron, meestal de plafondlamp.
  • Taak, taakverlichting in de slaapkamer zal over het algemeen de bedlampjes zijn. 
  • Accent, licht om bepaalde accenten mee uit te lichten

De juiste manier om een lichtontwerp in een slaapkamer met hoge plafonds te benaderen, is door omgevingslicht bronnen en taak lichtbronnen te gebruiken die naar boven en naar beneden projecteren in plaats van alleen gebruik te maken van neerwaartse verlichting. Dit vult de kamer met licht en maakt gebruik van het volume van de kamer, waardoor de kamer nog meer diepte krijgt en ’s nachts tot leven komt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips bij het inrichten van je slaapkamer
Next post Tips voor het ontwerpen van een leuke kinderkamer