Read Time:2 Minute, 46 Second

Wees eens eerlijk, hoe ziet jouw toilet eruit? De meeste toiletruimtes hebben een kleurloze inrichting met witte, zwarte of grijze tegels. En ook qua decoratie kom je wellicht niet verder dan een toiletborstel en een paar rollen wc papier. Best zonde, want je kunt veel meer met dat kleine kamertje dan je denkt. Met slechts een paar kleine aanpassingen kan je van het toilet een gezellig plekje maken. Sterker nog: door de kleine ruimte is het toilet ideaal om je creativiteit los te laten. Bevalt een kleur of accessoire je niet, dan pas je dit snel weer aan. Je toilet gezellig inrichten, hoe doe je dat? Wij helpen je graag een handje met deze vijf tips!

1. Toilet gezellig inrichten: de muren schilderen of behangen

We zeiden het al eerder: vaak wordt er in de toiletruimte gekozen voor standaard kleuren zoals wit, zwart en grijs. Maar er zijn nog meer mogelijkheden! De muren van het toilet bepalen namelijk het ruimtegevoel. Je kunt de muren schilderen in een lichte kleur om een ruimer gevoel te creëren. Ook behangpapier met voldoende structuur kan het toilet groter laten lijken. Is de toiletruimte al vrij groot? Dan kan je natuurlijk gewoon aan de slag gaan met leuke kleuren en prints. Of wat dacht je van een leuke muursticker?

2. Losse spullen opbergen in een kast

Nog een tip voor het gezellig inrichten van het toilet, is om losse spullen op te bergen in een kast. Zakken met toiletpapier, pakken maandverband en flessen schoonmaakmiddel zorgen niet bepaald voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Je toilet hoeft overigens niet helemaal kaal en leeg te zijn. In het volgende puntje vertellen we welke accessoires je in het toilet kunt plaatsen.

toilet interieurtips

3. Toilet decoratie

Vrijwel overal in huis maak je gebruik van mooie decoratie, waarom dan niet in het toilet? Ook hierbij heb je tal van mogelijkheden! Denk aan kaders met foto’s of quotes, een schilderij, geurstokjes of kaarsen, een plantje, zeeppompje en een mooi mandje. Ook een spiegel mag zeker niet ontbreken in het toilet. Dit is niet alleen handig om even naar jezelf te kunnen kijken, het creëert ook een ruimer gevoel. Plaats de spiegel wel op één van de zijmuren en niet achter of voor het toilet. Niemand krijgt graag naar zichzelf tijdens het toiletbezoek.

toilet decoratie

4. Zorg voor lectuur

Je toilet gezellig inrichten? Dat doe je met leuke lectuur. Het kan namelijk fijn zijn om iets te kunnen lezen tijdens het toiletbezoek, zowel voor jou, je huisgenoten als je gasten. Leg de stapel tijdschriften niet zomaar op de grond, maar kies voor een tijdschriftenrek aan de muur. Ook een tafeltje of mandje met tijdschriften ziet er leuk en uitnodigend uit.

lezen op het toilet

5. Een lekker geurtje

Zo, je toilet ziet er gezellig uit. Wat ontbreekt er nu nog? Een lekker geurtje natuurlijk! Je hoeft heus geen wc spray aan te schaffen. Geurstokjes zijn ideaal voor het toilet, ze zien er ontzettend leuk uit én je hoeft je geen zorgen meer te maken over nare geurtjes. De geurstokjes doen namelijk al het werk voor je!

lekkere geur op het toilet

Met bovenstaande tips kan je je toilet gezellig inrichten en maak je het kleinste kamertje in huis nét dat tikkeltje leuker om naartoe te gaan. We moeten allemaal naar het toilet gaan, dan kan je er net zo goed een knusse ruimte van maken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
5 nuttige investeringen Previous post 5 nuttige investeringen in apparaten voor je woning
keuken opknappen Next post Je keuken opknappen: 5 tips