Read Time:2 Minute, 27 Second

Een eigen woning zorgt voor heel wat vaste kosten. Je energierekening komt maandelijks terug, maar ook aan onderhoud en andere zaken ben je veel geld kwijt. Het is dus goed om regelmatig te investeren in je woning. Dat kan door middel van grote uitgaven, maar ook met kleine bedragen kun je heel nuttige investeringen doen. Dit zijn 5 nuttige investeringen in je woning, die je snel kunt terugverdienen.

1. Waterontharder

Een waterontharder springt niet direct in het oog als nuttige investering. Toch is het dat zeker wel! Een waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater dat je huis binnenkomt. Daardoor wordt het water zachter. Een groot voordeel is dat je minder last hebt van kalkaanslag. Dit komt al je elektrische apparaten ten goede; met name de vaatwasser en de wasmachine zullen langer meegaan en zuiniger werken.

2. Standy-killers

Wist je dat zo’n 8-10% van je elektriciteitsverbruik op gaat aan sluipverbruik? De meeste apparaten staan standaard in de standby modus. Bij sommige apparaten zit er niet eens meer een functie op om het apparaat volledig uit te schakelen, behalve wanneer de stroomtoevoer wordt onderbroken. Dat is precies wat een standby-killer doet: die schakelt de stroomtoevoer van een apparaat volledig uit als het apparaat in standby gaat. 

3. Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een wat grotere investering. Natuurlijk hangt dat er ook vanaf hoeveel zonnepanelen je wilt. Wist je dat je installatie redelijk eenvoudig kunt uitbreiden met meer zonnepanelen? Het kan dus slim zijn om alvast een klein aantal zonnepanelen te installeren en er later meer bij te plaatsen als je er budget voor hebt. Je moet natuurlijk je installatie wel zodanig maken dat je er eenvoudig een aantal panelen bij kunt plaatsen. Zonne energie is praktisch gratis, wat in de toekomst steeds voordeliger zal worden.

4. Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan een heel handige investering zijn. Kies voor een thermostaat waarmee je veel instellingen kunt aanpassen. Zo kun je hem helemaal finetunen op jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld precies instellen wanneer je welke temperatuur in huis wilt hebben. Verder kun je ook de watertemperatuur van de ketel verlagen, waardoor die minder stroom gaat gebruiken. Allemaal methoden om flink energie te besparen.

5. Nieuwe apparaten

Vroeger was men een stuk minder ver met energiezuinige apparaten. Het resultaat is dat apparaten nu veel efficiënter zijn. Voordat je al je apparaten vervangt: het is pas nuttig als je apparaten van 10 jaar of ouder vervangt voor nieuwe. Daarbij koop je apparaten die op dit moment het hoogste energielabel hebben. Zo bespaar je bijvoorbeeld bij je vaatwasser ruim 50% stroom per wasbeurt.

Investeren in apparaten kan heel nuttig zijn. Je kunt voor relatief weinig geld toch grote stappen nemen. Zo kun je door het aanschaffen van een standby-killer je energieverbruik met wel 10% laten afnemen! Ook de andere nuttige tips besparen je energie op de lange termijn een mooi bedrag, dat je weer kunt gebruiken voor grotere investeringen in je woning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
home spa Previous post Vinden van de juiste spa voor thuis
toilet gezellig inrichten Next post Je toilet gezellig inrichten: 5 tips