Read Time:1 Minute, 52 Second

Wanneer je van plan bent een vloerkleed te kopen, dan kan dat best moeilijk zijn. Zeker op het internet is de keuze enorm. Er zijn superveel vloerkleden in allerlei stijlen beschikbaar. Om te voorkomen dat je een miskoop doet, hebben we een aantal tips voor je verzameld om een geschikt vloerkleed uit te kiezen. De belangrijkste aandachtspunten vloerkleed vind je hieronder!

1. Zorg dat je de juiste grootte kiest

Een van de eerste aandachtspunten aanschaf vloerkleed is de juiste grootte kiezen. Wanneer je op het internet een voorbeeld van jouw favoriete vloerkleed ziet, kan dat een vertekend beeld geven. Koop je het kleed online en wordt het bezorgd, dan kan het zomaar zijn dat je niet de juiste maat krijgt. En dan heb je een probleem.

2. Welke vorm wil je?

Bepaal van tevoren of je een rond of een vierkant vloerkleed wilt. Rond oogt wat vrolijker en onbezorgder. Ook staan ronde vloerkleden gezellig in een vierkante kamer. Als de betreffende woonkamer of ruimte echter een andere vorm heeft, zoals driehoekig of rond, dan is een vierkant of een rechthoekig vloerkleed aan te bevelen.

3. Kijk of er een antisliplaag op het vloerkleed zit

Een antisliplaag op het vloerkleed voorkomt dat het kleed kan verschuiven. Daarom is een van de aandachtspunten aanschaf vloerkleed de aanwezigheid van antislip. Een vloerkleed dat de hele tijd wegglijdt is niet alleen irritant, maar kan ook gevaarlijk zijn.

4. Welke structuur en welk materiaal vloerkleed kies je?

Onder de aandachtspunten aanschaf vloerkleed horen ook de structuur en het materiaal van het kleed. Zoek je een comfortabel en warm vloerkleed, dan kun je kiezen voor een hoogpolige variant. Hoogpolige kleden op de vloer zorgen ook figuurlijk voor extra warmte: ze creëren de nodige extra sfeer. Vind je hygiëne belangrijk en wil je jouw vloerkleed goed schoon kunnen houden? Dan is een laagpolig vloerkleed een slimme keuze.

5. De positie van het vloerkleed

Belangrijk is ten slotte de plek waar je het vloerkleed wilt hebben liggen. Zo kun je het kleed onder de bank en salontafel leggen, zodat je deze twee elementen met elkaar verbindt. Zo maak je van de woonkamer meer één geheel. Je ziet het: er zijn keuze en mogelijkheden in overvloed als je een geschikte vloerkleed zoekt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voorraadkast opruimen Previous post Je voorraadkast opruimen: 5 tips
slapen in de winter Next post Lekker slapen in de winter: 5 tips