Read Time:2 Minute, 44 Second

Zelf zorgen voor een snelle make-over van de woonkamer

Onvermijdelijk breekt het moment aan waarop je het eigenlijk wel een beetje gehad hebt met de huidige look van je woonkamer, en dan begin je je misschien af te vragen of je daar zelf iets aan kunt veranderen. Er zijn ontelbare manieren om de woonkamer in één keer een frisse, nieuwe uitstraling te geven, en de volgende tips geven je alvast een goede start om zelf voor een make-over van de woonkamer te zorgen.

Gebruik nieuwe kleurenterracotta

Het verkrijgen van een nieuwe kleur in de woonkamer hoeft gelukkig niet te betekenen dat je meteen moet gaan schilderen: zo kan de kleurtint van de ruimte eenvoudig vernieuwd worden door bijvoorbeeld nieuwe kussenhoezen te gebruiken of de bankovertrek te vernieuwen. Creatief zijn met kleuren is hier belangrijk! De kleuren vullen elkaar best aan: zo houdt je het ofwel licht, ofwel eerder donker. Contrasten creëren is echter ook een manier om de kamer op te fleuren. Zo kan op een lichte muur een schilderij gehangen worden met een eerder donkere tint.

.. en nieuwe geuren!

Het eerste wat opvalt als je in een kamer binnenkomt is de geur. Het reukorgaan is namelijk één van de sterkste zintuigen, dus waarom daar niet op in spelen bij de make-over van je woonkamer? Geurkaarsen en geurstokjes zijn maar enkele voorbeelden die je kan gebruiken om een nieuwe sfeer in huis te verkrijgen. Het beste is om geuren te kiezen die niet al te sterk zijn – natuurlijk geuren – zodat het niet stoort en snel gaat vervelen.

Versier de ruimte met bloemen en planten

Wie houdt er niet van een bloem of plant in de woonkamer? Het geeft in één oogwenk heel wat meer leven aan het interieur, en het is supereenvoudig. Je kunt planten mooi in de kijker zetten door ze op de tafel te plaatsen in grote, kleurrijke vazen. Accent elementen creëren is immers belangrijk om de ruimte een nieuwe look te geven, en bloemen en planten slagen hier zeker in.

Bekleed de muur

Bij het herinrichten van de woonkamer is één van de moeilijkste dingen het bekleden van de muur: kies je best voor veel elementen, of houd je het best sober? Er zijn heel wat manieren om ook de muren een opkikker te geven. Zo kun je gaan voor stijlvolle spiegels die meteen een groot deel van de muur opvullen, of je kunt oude kleurrijke borden aan de wand hangen voor een landelijk en opvallend effect. De meest voor de hand liggende decoratie is natuurlijk schilderijen, waarbij je nog kunt kiezen tussen grote exemplaren – die best ook passen bij het kleur van de muur – of kleinere schilderijen voor een minimalistisch effect.

Werk de ramen mooi af

Rolgordijnen (op maat) zijn een echte must-have voor kamers met veel ramen om zowel een degelijk comfort als een gezellige uitstraling te bereiken. Als je de woonkamer in een elegant, strak en industrieel pakje wil steken, dan zijn bijvoorbeeld aluminium jaloezieen ideaal: deze geven de ruimte een iets modernere uitstraling, en dankzij het aluminium wordt zonlicht efficiënt weerkaatst. Als de aluminium jaloezieen geopend zijn, zorgt de weerkaatsing juist voor een natuurlijke warmte en licht in de kamer: en niets is beter dan natuurlijk zonlicht om de woonkamer in één keer op te fleuren!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De garage als werkplek gebruiken
Next post Dé woonstijl van 2017: botanisch wonen