Read Time:2 Minute, 47 Second

Meer natuur in het interieur? Een slim idee!

De gemiddelde Nederlander is, als het even kan, het liefste in een natuurlijke omgeving. De hele dag buitenlopen is natuurlijk ondoenlijk, dus daarom is een van de grote interieurtrends van 2020 om eer natuur in je interieur verwerken te gaan. Zorg er dus voor dat je de natuur in huis haalt! Want natuur geeft rust, ontspanning en gewoon een plezierig gevoel. Allemaal leuk en aardig, maar hoe kan je meer natuur in je interieur verwerken? Naast leuke kamerplanten zijn er meerdere manieren om dit te doen. Met behulp van onze interieurtips 2020 wordt het gemakkelijker dan ooit als je eer natuur in je interieur verwerken wilt.

meer natuur in je interieur verwerken

Een natuurlijke atmosfeer met rotan en riet

Rotan meubilair en voorwerpen zijn al enige tijd bezig aan een comeback en horen ook bij de grote interieurtrends van 2020. Rotan brengt meteen een natuurlijke sfeer in huis, maar refereert ook een beetje aan Aziatisch-Oosterse stijlen en aan de natuurlijk atmosfeer in huizen in de jaren 1970. Naast rotan horen bamboe en riet er in 2020 ook helemaal bij. Niet voor niets gaf het grote warenhuis IKEA al te kennen dat bamboe wat hen betreft hét materiaal is dat in 2020 in interieurs terug moet komen. Een deel van het antwoord op de vraag Hoe kan je je meer natuur in je interieur verwerken is dus duidelijk: kies voor rieten manden, een rotan stoel en bamboematerialen en je haalt meteen een mooi en rustgevend stukje natuur jouw woning in.

Kristallen voorwerpen gebruiken

Een andere goede tip onder de beste interieurtips 2020 is, als je jouw huis van binnen een natuurlijk imago wilt geven, het gebruik van kristallen voorwerpen. Kristal heeft de uitstraling van puur natuur. In principe maakt het hierbij niet uit welke voorwerpen of decoraties je gebruikt.Zo kun je kristallen vazen gebruiken, maar ook gaan voor en mooie kristallen hanglamp, een klok met daarin kristal verwerkt of een mooie tafel met een fraaie kristallen afwerking. Probeer het gewoon eens uit en verras je over het natuurgetrouwe effect van kristal!

Hout? Natuurlijk! Hout!

Als er één materiaalsoort is die niet vergeten mag worden om een natuurlijke woonstijl te scheppen, is het natuurlijk hout. Hout in het interieur is natuurlijker dan natuurlijk. Hout gebruiken in huis is in principe niet al te ingewikkeld, want houten meubels zijn in alle interieurwinkels in overvloed verkrijgbaar. Maas probeer voor een echt subtiele natuurlijke uitstraling eens wat origineler te zijn dan alleen dat houten kastje of die eikenhouten boekenkast. Origineel is bijvoorbeeld om houten balken en elementen op het plafond aan te brengen. Of om een boomstamtafel in de eetkamer te zetten. Of een houten keuken.

interieurtips 2020

Ook het kleurgebruik maakt verschil

Als je je nog steeds de vraag stelt Hoe kan je je meer natuur in je interieur verwerken?, dan is het kleurgebruik nog een punt van aandacht. Het toepassen van natuurlijke kleuren in huis hoort ook bij de belangrijkste interieurtrends van 2020. Maar welke kleuren kun je het beste gebruiken als je eer natuur in je interieur verwerken wilt? Een van de meer geschikte kleuren is beige. Naast beige doen ook allerlei kleuren groen en bruintinten het goed in een woning met een natuurlijke uitstraling. Een bijzondere kleurvariant in 2020 is de zogenoemde kleur perracotta. Dit is een aparte en natuurlijk ogende kleurvariant tussen roze en terracotta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
blauw en roze in het interieur Previous post Inspiratie: blauw en roze in het interieur
kruipruimte ventilatie Next post Voorkom nare luchtjes en vochtige vloeren door een goede kruipruimte ventilatie