Read Time:2 Minute, 49 Second

De winter staat weer voor de deur. Dat betekent dat er weer korte dagen en koude nachten aan komen. Tegen dat eerste kun je niet zoveel doen, maar tegen het tweede juist wel. Een manier om die koude nachten te bestrijden is op zoek te gaan naar de beste elektrische deken voor jou. Niet te verwarren met de beste verzwaringsdeken. Deze laatst is namelijk gemaakt om je te helpen als je slecht slaapt door bijvoorbeeld stress. Een elektrische deken is puur bedoeld om je warmte te geven in bed. Er zijn echter nogal wat verschillende elektrische dekens op de markt en dus zijn er verschillende zaken waar je op moet letten.

Niet alle elektrische dekens worden op dezelfde manier gemaakt en daarnaast wordt er voortdurend gewerkt om de kwaliteit en bruikbaarheid van dergelijke elektrische verwarming producten te verbeteren. Om je te helpen de elektrische deken beter te leren kennen en de beste elektrische deken te vinden voor jou, hebben wij in deze blog de belangrijkste zaken waar je aan moet denken bij de aanschaf van een elektrische deken op een rijtje gezet.

Waar zit het aansluitsnoer?

Een veel voorkomend probleem bij elektrische dekens, is het feit dat het aansluitsnoer in de linker- of rechterbovenhoek van de deken zit. Dit betekent dat het snoer vlak naast of onder de schouder van de gebruiker zit, wat niet alleen onprettig is tijdens het slapen, maar ook een mogelijk elektrisch gevaar. Dit is dan ook direct het eerste punt waar je op moet letten: waar zit de stroomkabel, en heb je daar eventueel last van?

Niet alleen de stroomkabel kan vervelend zijn, maar ook de andere kabels die in de deken lopen. Er zijn namelijk elektrische dekens die zo slecht zijn gemaakt, dat je de bedrading kunt voelen in je slaap. Dit kan slapeloze nachten veroorzaken. Haal daarom je hand over de deken als je een elektrische deken koopt, en probeer te voelen of je de bedrading voelt zitten.

Afhankelijk van de prijs en de kwaliteit moeten elektrische onderdekens minimaal een tien jaar mee kunnen gaan. Goedkopere merken hebben over het algemeen een veel kortere levensduur. Bespaar jezelf deze teleurstelling en koop een hoogwaardige elektrische onderdeken. Hij is duurder, maar die investering is de moeite waard omdat de deken zeker tien jaar meegaat en daarnaast waarschijnlijk veiliger is.

Kies voor een soepel, zacht en ademend materiaal

Elektrische onderdekens van slechte kwaliteit worden meestal gemaakt van goedkope, inferieure stoffen die niet bevorderlijk zijn voor een goede nachtrust. Kies een elektrische onderdeken die is gemaakt van soepel, zacht en ademend materiaal, zoals fleece. Sommige elektrische onderdekens hebben duale verwarmingszones maar slechts één enkele instelknop, wat een probleem kan zijn als je wilt dat elke verwarmingszone een andere temperatuur heeft. Bedenk dus goed wat je wil op dat gebied.

De temperatuur van een elektrische deken kan best ingewikkeld zijn, omdat sommige van deze dekens ofwel te warm worden, ofwel niet warm genoeg. Zorg dat jouw elektrische deken verschillende temperatuurstanden heeft, zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt afstemmen op je wensen.

Sommige elektrische (onder) dekens hebben minimaal 30 minuten of meer nodig om warm te worden. Koop daarom altijd een elektrische deken met een snel verwarmfunctie. Dan hoef je niet te wachten voor je lekker kunt gaan slapen en ben je ook niet onnodig geld aan stroom kwijt omdat de elektrische deken een uur voor je gaat slapen al moet worden aangezet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kinderbed kopen Previous post Hoe kies ik het juiste bed voor mijn kind?
strijkijzer Next post Het verschil tussen een stoomgenerator en een stoomstrijkijzer