Read Time:3 Minute, 51 Second

Veel mensen willen om de zoveel jaren hun slaapkamer restylen en dat is helemaal geen gek idee. Het is namelijk de plek die je als laatste ziet voor je gaat slapen, en nog veel belangrijker: het is de ruimte waar je in wakker wordt en het is uiteraard belangrijk om op een goede manier aan je dag te beginnen. Als dat in een kamer is waar je je fijn voelt en die aansluit bij jouw wensen, dan is dat alleen maar goed. Dus wees niet bang om je slaapkamer af en toe goed onder handen te nemen. Wil jij dit binnenkort gaan doen? Lees dan snel verder, want hieronder geven we je de slaapkamertrends van 2021!

Slaapkamertrends 2021

Ook in de slaapkamer is duurzaamheid een belangrijke trend geworden

slaapkamer trends van 2021

De eerste trend die we je met je willen bespreken is er een die we op veel vlakken zien: de duurzame slaapkamer. Duurzaamheid is een belangrijk begrip geworden, en niet voor niets, en dus willen steeds meer mensen een duurzame slaapkamer. We worden ons namelijk steeds bewuster van wat we kopen en wat dat voor impact dit heeft op het milieu.  Ben jij hier ook bewust mee bezig, kijk dan eens naar biologisch beddengoed voor jouw opklapbed 2 persoons.

Dit wordt namelijk steeds vaker gemaakt van biologisch katoen en linnen. Let op keurmerken als GOTS en het Fairtrade-certificaat. Dan weet je zeker dat het goed zit. Er wordt bij deze labels gekeken naar het milieu, de arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen.

Gebruik gezonde materialen en verf

slaapkamertrends van 2021

Vaak bevat verf die gebruikt wordt voor muren en meubelen allerlei stoffen die niet goed zijn voor het milieu, en ook niet voor jezelf. Daarnaast bevatten veel verfsoorten aardolie dat op den duur opraakt en dus niet heel duurzaam is. Kijk ook hierbij naar het keurmerk: met het Europees Ecolabel weet je dat er zo min mogelijk kleurstoffen en VOS (Vluchtige Organische Stoffen) in zitten. Bovendien is de dekkingsgraad bovengemiddeld waardoor de verf langer meegaat, wat ook weer een vorm van duurzaamheid is.

Zorg voor groen in de slaapkamer

groen-in-de-slaapkamer

Planten in de slaapkamer staan niet alleen stijlvol, ze zorgen ook nog eens voor een hogere vochtigheidsgraad, extra zuurstof én ze zorgen voor een rustgevende omgeving. Drie extra voordelen van planten naast je bed een erg goed idee is.

Zorg ervoor dat je lang met je slaapkamer kunt doen

Om de zoveel tijd je slaapkamer een compleet nieuwe look geven, is niet erg duurzaam., koop je aankopen daarom bewust. Ga bij jezelf na of je de stijl waar je voor hebt gekozen na een jaar ook nog steeds mooi vindt en ga daarnaast voor items waar je niet snel op uitgekeken raakt. Rotan bijvoorbeeld is een blijvertje én duurzaam, omdat het oersterk is.

Luxe als in een hotel

Met de juiste kleuren en accessoires kun je een slaapkamer creëren waarbij je elke keer weer het gevoel hebt alsof je in een luxe hotel overnacht en juist dit is ook een belangrijke trend dit jaar! Zo zie je in luxe hotelkamers vaak dat er gebruik wordt gemaakt van verfijnde stoffen en materialen, zoals velours, satijn, messing en marmer… iets dat we dus ook in veel slaapkamers terug zien.

Geef daarnaast de muren van je slaapkamer een mooie, diepe en donkere kleur. Denk daarbij aan zwart, bruin, groen, grijs, blauw. Dit kleurt mooi bij okergeel, oudroze, terracotta en lila. Maak het af door een beetje glamour toe te voegen met bijvoorbeeld messing, fluwelen en marmeren accessoires. Hierdoor ontstaat die fijne, chique vibe.

Zorg voor een lekker bed

Investeer in een goed matras en een goed kussen. Zo kun je écht lekker ontspannen slapen, en ben je wederom duurzaam bezig. En het kost wat, maar dan heb je ook wel echt het zachtste beddengoed: hotellinnen of satijn. Daarnaast is het extra fijn als het hoofdbord van je bed gemaakt is van een lekker zacht materiaal. Tot slot: maak elke dag je bed strak op. Dat ziet er opgeruimd én chic uit.

Symmetrie mag weer!

Symmetrie in de slaapkamer is weer toegestaan. Zorg ervoor dat aan beide kanten van het bed hetzelfde nachtkastje, nachtlampje en kleed liggen. Dat brengt rust en geeft je slaapkamer meteen een opgeruimde uitstraling. Je kunt het spannender maken door te spelen met texturen en kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een messing nachtkastje, oudroze nachtlampjes en een zacht schapenvachtje als kleed.

Hang zware gordijnen voor je ramen

Zware gordijnen gemaakt van bijvoorbeeld fluweel geven ook die luxe uitstraling die we hier boven beschrijven. Daarnaast zorgen ze voor een goede isolatie en dempen ze het geluid. Bovendien houden die zware gordijnen de kou buiten je slaapkamer, ideaal voor tochtige ramen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kek amsterdam Previous post Welke typen behang zijn populair in 2021?
kinderbed kopen Next post Hoe kies ik het juiste bed voor mijn kind?