Read Time:3 Minute, 22 Second

Een kerstboom vol lichtjes, slingers en ballen is hét symbool van Kerst. Maar als je dit jaar eens geen tijd, zin of ruimte hebt om een traditionele kerstboom op te tuigen, ziet je huis er een beetje saai uit tijdens de feestdagen. Gelukkig kan je altijd kiezen voor een leuk kerstboom alternatief. Je zet het binnen no time neer, het is lekker compact én het ziet er eens anders uit dan de echte kerstboom. Hieronder vind je vijf leuke alternatieven voor een traditionele kerstboom. Welk kerstboom alternatief is jouw favoriet?

1. Een papieren kerstster met verlichting

Papieren kerststerren met verlichting zijn een perfect alternatief voor een traditionele kerstboom. Papieren kerststerren kun je in allerlei afmetingen kopen, daarnaast kun je zelfs ook proberen
om er een zelf te maken. De papieren kerststerren van MoreThanHip zijn in verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Overdag brengen ze al de nodige sfeer in huis, maar wanneer
de schemering valt en de lichtjes aan gaan zul je zien dat een papieren kerstster met verlichting een ware sfeermaker is. 

2. Een kerstboom alternatief: een houten kerstboom

Dit mooie exemplaar lijkt een beetje op een traditionele kerstboom, maar is toch net een tikkeltje anders. Het voordeel van een alternatieve kerstboom, zoals deze houten kerstboom, is dat er geen naalden uitvallen. Perfect als je wél die gezellige kerstsfeer wilt creëren, maar geen zin hebt om vijf keer per dag te stofzuigen. Hieronder zetten we een aantal leuke houten kerstbomen op een rijtje voor je!

Steigerhoutdesign Decoratieve kerstboom – 145 cm – Steigerhout – bouwpakket
J-Line kerstboom wit hout
Houten kerstboom White Wash (110 cm)

3. Alternatieven voor een traditionele kerstboom: kersttak in een vaas

Voor dit kerstboom alternatief heb je niet veel nodig, alleen een tak van de kerstboom en een vaas. Zet de tak in een mooie vaas en haal een paar kerstballen naar beneden om de tak te versieren. Zo heb je toch iets feestelijks om naar te kijken, zonder de moeite die je moet doen om een hele kerstboom te versieren. 

4. Een ladder als alternatieve kerstboom

Vroeger gebruikte je waarschijnlijk een ladder om de piek op je grote kerstboom te zetten. Dit jaar gebruik je gewoon de ladder als kerstboom! Het voordeel is dat je zelf kunt kiezen hoe je deze versiert: met kerstverlichting, slingers, ballen of een combinatie van alles. Laat je de ladder als kerstboom lekker opvallen of hou je het liever simpel? Die keuze is aan jou!

5. De boekenboom

Nog meer leuke alternatieven voor een traditionele kerstboom? De boekenboom mag niet in dit rijtje ontbreken! Het is een simpele maar wel heel originele manier om de kerstsfeer in huis te halen. Ga voor een brede basis en eindig in een smalle top, net als bij een echte kerstboom. Om dit kerstboom alternatief helemaal af te maken, kan je een ster of feestelijk kaarshoudertje op het bovenste boek plaatsen. Wat ook erg leuk is: de boeken open op elkaar leggen zoals op onderstaand voorbeeld.

6. Een kerstboom van washi tape

Heb je weinig ruimte of een huisdier dat alle ballen uit de boom slaat? Dan is een kerstboom van washi tape misschien wel iets voor jou! Koop een paar rolletjes washi tape in leuke kleuren en patronen, en kleef deze op de muur in de vorm van een kerstboom. Dus de grootste tape onderaan en de kleinste tape bovenaan, zoals bij een traditionele kerstboom. Je kunt deze alternatieve kerstboom nog versieren, maar eigenlijk is een kerstboom met verschillende kleuren washi tape al opvallend genoeg.

Wat ook leuk is: een minimalistische kerstboom met washi tape zoals op onderstaand voorbeeld. Dit ziet er heel simpel uit, maar in een minimalistisch interieur komt deze alternatieve kerstboom mooi tot zijn recht!

Zo, dit zijn vijf leuke alternatieven voor een traditionele kerstboom. Kies jij voor een houten kerstboom, een kersttak in vaas of een kerstboom van washi tape? Als je het leuk vindt, kan je ook perfect meerdere alternatieve kerstbomen met elkaar combineren. Zo kan je optimaal van dat warme kerstgevoel in huis genieten, ook zonder die naaldboom! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
industriele lamp Previous post Vijf trendy en populaire stijlen hanglampen
kerst interieur Next post Hoe maak je van jouw huis een waar kerstparadijs?