Read Time:2 Minute, 4 Second

Huizen in heel Nederland worden weer in kerstsferen gebracht. Eén van de belangrijkste onderdelen van de kerstdagen is natuurlijk de sfeerverlichting, ofwel de speciale kerstverlichting. Van lange kabels vol twinkelende lampjes in de boom, tot korte kabeltjes met kleurrijke verlichting in de raamkozijnen: je kan er alle kanten mee op. Maar om te voorkomen dat je ieder jaar weer opnieuw op zoek moet naar de juiste kerstverlichting, kun je het beter in één keer goed aanpakken. Met deze tips koop jij de juiste kerstverlichting.

  1. Goedkoop is duurkoop

Koop de verlichting bij een gespecialiseerde Kerstverlichting-Verkoper. Zoals in alle gevallen geldt namelijk ook hier: goedkoop is duurkoop. Je kunt misschien een super goedkoop setje op de kop tikken bij de Zeeman, maar de kans dat de kwaliteit niet naar behoren is, is direct een stuk groter. Gespecialiseerde verkopers leggen hun focus jaarlijks weer op een ding: de kerstverlichting. Dit zorgt ervoor dat deze verlichting vaak van betere kwaliteit is dan wanneer je koopt bij aanbieders met een breed assortiment. Zo komt kerstverlichting bij Allekabels waarschijnlijk beter uit de test dan een setje van de Action of Hema. Kun je er vervolgens ook nog eens een aantal jaar mee vooruit, en hoef je niet ieder jaar weer op jacht naar nieuwe lampjes.

  1. Houd het neutraal

Hoewel die twinkelende lampjes met allerlei kleuren er in de winkel wellicht hartstikke leuk uitzien, is de kans groot dat je er in huis helemaal dol van wordt. Hoe meer chaos je qua verlichting in huis brengt, hoe onaangenamer het uiteindelijk wordt. Het is niet voor niets dat veel mensen na een paar dagen al helemaal klaar zijn met al die kerstdecoratie. Zorg dus niet alleen dat je het gebruik van kerstdecoratie doseert, maar ook dat je voor neutrale lampjes kiest. Kies vervolgens ook liever voor zacht geel gekleurde lampjes, dan voor de fel witte lampjes. De zachtgele kleur is een stuk aangenamer en warmer dan die felle witte verlichting.

  1. Batterijen of stroom?

Maak vooraf ook de afweging of je lampjes op batterijen of op stroom aan wilt schaffen. De lampjes op stroom zijn natuurlijk hartstikke handig; je hoeft namelijk geen batterijen te vervangen. Daarnaast kun je de kerstverlichting op stroom ook koppelen aan een tijdschakelaar die ervoor zorgt dat je huis iedere dag weer op dezelfde tijd in kerstsferen is. Maar wanneer de lampjes veel, en lang branden, kan dit goed terug te zien zijn op de energierekening. En in dat geval zijn batterijen weer een beter idee.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Parijs interieur Previous post Interieur in Parijs stijl
houten gevel Next post De voor- en nadelen van houten gevelbekleding