Read Time:2 Minute, 52 Second

Een minimalistisch interieur wordt vaak geassocieerd met saai en kaal. Dit is dan ook vooral een vooroordeel van mensen die geen idee hebben wat een interieur in minimalistische stijl inhoudt. Het minimalisme betekend: terug naar de essentie. En dit doe je dan ook in een dergelijk interieur. Je doet alle overbodige meubels en andere zaken de deur uit zodat je enkel meubels in je huis hebt staan die je ook echt nodig hebt. De term ‘less is more’ is dan ook helemaal van toepassing op een interieur in minimalistische stijl. Er zijn dan ook genoeg redenen te vinden waarom een minimalistisch interieur ook voor jou geschikt is. 

Echte design komt naar voren

De less is more gedachte komt helemaal naar voren als je je interieur minimalistisch inricht. Omdat je namelijk alle overbodige zaken de deur uit doet, kun je extra de aandacht vestigen op het design in je interieur. Een fraai geschilderde of behangen wand komt zo veel meer tot uitdrukking dan dat er een saai bankstel tegenaan staat. Dat ene kunstwerk dat helemaal in je interieur weg viel komt nu je interieur minimalistisch is ingericht helemaal naar voren. Of de mooie houten vloer die niet opviel omdat je vloer vol lag met onnodige kleden, meubels en kasten, krijgt nu de kans om te stralen. 

Extra aandacht voor meubels

Doordat je in je minimalistisch ingerichte interieur nu enkel gebruik maakt van alleen maar noodzakelijke meubels kun je nu ook extra aandacht besteden aan het design voor de meubels. Je huis staat niet meer vol met allerlei soorten meubels, dus je meubels zullen extra opvallen. Hierdoor krijg je de kans om voor hele speciale meubels, hypermoderne of juist heel klassieke meubels te gaan. Je meubels zullen in je minimalistische interieur fantastisch staan en elk detail aan de meubels zal ook opvallen. 

Wit of toch een andere kleur?

Wit is vaak de kleur voor minimalistische interieurs. Dit betekent nog niet dat ook je gehele interieur wit of kleurloos moet zijn. Wel is het zo dat deze interieurstijl het beste tot zijn recht komt als wit de boventoon voert. Maar je kunt heel goed wit combineren met andere zachte kleuren zoals grijs of verschillende combinaties tussen zwart en wit. Als je dan toch echt iets van een felle kleur in je minimalistische interieur wilt, kies dan voor bijzondere accessoires, zoals een sculptuur, een kunstwerk of een lamp in een andere kleur. Dit kan ook contrasterend werken en geeft weer een heel eigen uitstraling. 

Het geeft rust

Het grote voordeel van minimalistische interieurs is dat het ook opgeruimd is. Juist in dit interieur probeer je te voorkomen dat er overal rommel rondslingert en worden meubels weloverwogen geplaatst. Dit houdt ook in dat je in je interieur tot rust komt. Rommel geeft drukte en onrust in je hoofd en dat heb je niet in minimalistische interieurs. Je komt daarom optimaal tot rust in je minimalistische interieur. 

Het maakt je gelukkiger

Naast de rust in je hoofd zijn er nog andere manieren om je beter te voelen in je minimalistische interieur. Met dit interieur kies je ook voor soberheid. Soberheid is wel wat anders dan een armoedig bestaan. Het is een keuze voor less is more en het besef dat je niet zoveel nodig hebt. Hierdoor kies je voor meer tijd en aandacht voor belangrijkere zaken in het leven, zoals familie en vrienden. Uiteindelijk zijn het de contacten met mensen die je gelukkiger maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zonnepanelen op het dak Previous post Zonnepanelen: bespaar op je energie
Vinca kopen Plantengrow.nl Next post Tuinplanten tegen onkruid: de bodembedekker